Új teret kap Szombathely

frisss.hu fotó: Bodorkós Máté • 2017. július 03., hétfő •
Stílusosan Szent Márton térnek nevezhetnénk a Szent Márton templom előtti teret. Az év végére el is készülhet.
Új teret kap Szombathely

A Szent Márton terv újabb állomása a Szent Márton templom előtti tér felújítása. Magát a templomot már egy éve több mint 1 milliárd forintból szépítették meg, most itt az ideje az előtte lévő tér rendbe tételének. Szent Márton térként emlegeti mindenki – kezdte Puskás Tivadar polgármester, de hivatalosan nem ez a neve, még a közgyűlésnek is rá kell bólintania, hogy így nevezzék a jövőben.

A munkaterület átadása történt meg hétfő délután, itt tudtuk meg, hogy az év végére közösségi térré alakulhat a helyszín, de ahhoz az itteni közlekedési viszonyokat is rendezni kell. A Barátság utca forgalmát átvezetik a Szent Márton utca 24-es házhoz, ami majd beletorkollik a piac pakolóihoz. A Szent Márton út forgalma zavartalan lesz, de onnan jobbra nem lehet befordulni már a térre.

Szemes Tibor, az Alpok Terra Kft. főmérnöke elmondta, a szegélyek és a burkolat elbontásával kezdődött meg a munka, majd a közműcserékkel folytatódik. Augusztus környékén építik majd a végleges burkolatokat, és reményeik szerint a november 11-i Szent Márton napra már a nagyközönség is itt ünnepelhet.

Az építők a lakók és közlekedők türelmét kérik, hiszen november végéig tartanak majd a munkálatok.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére