Új funkciók, javítások, amelyek 2016-ban érkeztek a Facebookra

Frisss/HVG - fotó: Facebook, Giphy • 2016. december 28., szerda •
Látványos fejlesztésekben és idegesítő bővítményekben sem volt hiány idén.
Új funkciók, javítások, amelyek 2016-ban érkeztek a Facebookra

Mr. Zuckerberg sem gondolta volna néhány éve, hogy mekkora sikere lesz a FaceBooknak. A közösségi oldal évről-évre nagyobb teret nyert és emberek milliói használják számítógépükön vagy épp okoseszközükön. Épp ezért nem meglepő, ha a FaceBook fejlesztői mindig a megújulás jegyében újítják meg a portált, illetve az eszköztárat. Összegyűjtöttünk pár változást, amely idén a közösségi oldalt, valamint a chat felületet érintette.

Az egyik legfontosabb változás, az adatvédelmet érintett. Lehetőségünk van a névjegyünkön módosítani, illetve beállítani az e-mail címünket, amennyiben változott az évek során. Lehetőség van többet is megadni és meghatározni, hogy melyiket használjuk elsődleges postafiókunkként.

A korai chat funkció annyira kibővült, hogy önálló életre kelt és Messenger néven hódította meg a felhasználókat. A szűrt kérések megtekintésének köszönhetően módunkban áll megnézni kik írtak ránk, akikkel nem állunk ismerősi viszonyban. Nem árt egyébként néha megnézni, mert lehet fontos üzenetről maradunk le.

A Microsoft jelentése szerint az egyik leggyorsabban terjedő operációs rendszere lett a Windows 10. Ezt figyelembe vette a FaceBook is és külön alkalmazást kreált, amelyet a Win10 tulajdonosok bármikor letölthetnek. Pontosan úgy, ahogy ezt a Messenger esetében is megtehetik.

Ahogy teret hódított a közösségi oldal, úgy sokszorozódtak meg a kéretlen reklámok. Sajnos több összeomlást is eredményezett ez az évek során. Nem csoda, hogy a blokkoló programok sem bírnak el a kéretlen reklámokkal. A fejlesztés egyébként szemmel látható, mert figyelembe veszi a profil tulajdonos érdeklődési körét. Ennek eredményeként csak számunkra is fontosnak tűnő reklámokat dob fel a FaceBook.

Már titkosügynöknek érezhetjük magunkat, egy nyár végi frissítésnek köszönhetően. A Messenger használatánál ugyanis be lehet állítani a titkos beszélgetést is. Azonban van egy pár különbség a hagyományos chat-hez képest. Videóüzenetet és gifeket nem lehet küldeni, illetve a telefonról kezdeményezett beszélgetést nem nézhetjük meg táblagépünkön.

közösség

további frisss

lap tetejére