Tutira te is rosszul fogod a kávéscsészét

Tóth Eszter • 2016. október 27., csütörtök •
Megmondjuk, hogyan kell elegánsan csinálni.
Tutira te is rosszul fogod a kávéscsészét

Igaz, a rohangálós reggeleken, amikor egyik kezeddel a táskádat pakolod, a másikban a kávés poharat fogod, és mindeközben megpróbálsz nem elesni a kaját kunyizó macskában, valóban elég abszurd dolog elegáns kávézásról beszélni. Viszont egy napsütötte kellemes őszi délutánon a csajos traccsparti közben igazán jól tud mutatni, ha nem a két tenyered közé fogott bögréből szürcsölöd a cappucinot.

Myka Meier, etikett szakértő most elmondja nekünk, hogyan kell elegánsan megfogni a csészét. A helyes „csészefogás” a következőképp néz ki: a mutatóujjaddal kulcsold át a fület, a tetejére pedig tedd rá a hüvelykujjad, a középső, a gyűrűs-, és a kisujjaddal alulról támaszthatod a csésze fülét.

Ezzel szemben a teáscsésze egy egészen más téma. „A kávéscsésze sokkal nagyobb és nehezebb, mint a teás és sokszor jóval több folyadékot töltünk bele, ezért fontos, hogy a hüvelykujjunkkal felül is megtámasszuk” – magyarázza a szakértő. „Soha ne kulcsold át a mutatóujjaddal a fület, csak óvatosan fogd meg úgy, hogy a mutató- és a hüvelykujjad összeérjen. A középső ujjaddal alulról támaszd meg a fület!”

Az sem mindegy, hogy fogyasztás után hogyan teszed le a csészét. A fül mindig 3 óra fele álljon. Ha pedig rajongója vagy az erős rúzsoknak, mindig figyelj rá, hogy ne hagyd a csészén a szád pontos lenyomatát, bővel elég, ha egy kicsi foltocska marad a szélén. Amikor kevered az italt, nem szükséges őrvényt kavarnod, elég, ha előre-hátra mozgatod a kanalat.

És még valami: „Sose nyújtsd ki a kisujjad, amikor fogod a csészét, az nem elegáns, nagyon bután néz ki” – adja utolsó tanácsát a szakértő, aki nemsokára saját etikett tanfolyamot is indít, ahol többek között a kávéscsésze fogás tudományát is el lehet majd sajátítani.

via: delish.com

közösség

további frisss

lap tetejére