Túlélési technika az udvariassági beszélgetésekhez

Szerző:Tóth Eszter hu fotó:men.hu • 2016. szeptember 12., hétfő •
Csak, hogy ne legyen annyira kellemetlen.
Túlélési technika az udvariassági beszélgetésekhez

Az emberek nagy része utálja az erőltetett udvariassági beszélgetéseket és alig várja, hogy letudja a dolgot néhány kényszervigyor mögé bújtatott kérdéssel. Ha az utcán futunk össze egy, a hátunk közepére nem kívánt ismerőssel, néhány szó után bármilyen indokkal könnyedén leléphetünk, azonban társaságban más a helyzet, főleg, ha a jó benyomás és az új kapcsolatok kialakítása a cél. Valahogy meg kell kezdenünk a beszélgetést, zavartan mosolygunk, miközben az időjárásról csevegünk. Hiszen mégsem rohanhatjuk le a másikat egyből aktuálpolitikai vagy munkával kapcsolatos kérdésekkel.

Kio Stark már évek óta kutatja és megfigyeli az emberi interakciókat és az idegenek közti kommunikációt. Legújabb könyvében egy új módszerre világít rá, amivel könnyebbé tehetjük magunk és a másik fél számára is ezt a kellemetlen szituációt. A módszer lényege, hogy képzeljünk el egy háromszöget, aminek az egyik csúcsában mi vagyunk, a másikban az idegen, a harmadikban pedig a téma, amiről éppen beszélgettek. Ez abban segít, hogy nem a személyt, hanem témát helyezed reflektorfénybe, így úgy alakíthatod a csevegést, ahogy számodra a legkényelmesebb. „Itt vagy te, az idegen és valami más, amire mindketten figyeltek és kommentáljátok. Mintha egy ember menne el mellettetek vicces ruhában. Mindketten látjátok és megvan róla a véleményetek”- magyarázza a kutató.

Nyugodtan próbáljátok ki a dolgot legközelebb, ha vásárlás közben összefuttok egy kellemetlen ismerőssel. Sőt, a bátrabbak idegeneknél is bevethetik ezt az új technikát!

via: metro.co.uk

közösség

további frisss

lap tetejére