Tudod, mi az aktuális frizuradivat?

frisss.hu • 2016. november 16., szerda •
Kovács Zoltán, szombathelyi mesterfodrászt kérdeztük.
Tudod, mi az aktuális frizuradivat?

Férfiak tekintetében:

Az Undercut fazon még mindig menő, amikor oldalt és alul, nagyon vagy kissé felnyírják a hajat. A tetejét sokan hosszúra is hagyják, hogy nagyobb legyen a kontraszt. Lehet hátra vagy oldalra is fésülni. Régen elég sok bakit elkövettek a fodrászok ezzel kapcsolatban, mára nagyon finomodott a szakma. Az alányírásoknak is van szabályrendszere, de attól olyan érdekes, hogy rengeteg más stílussal lehet kombinálni.

Nagyon meghatározó a média mit kap fel, gondoljunk bele, David Beckham évekig stílusikon volt, most Mariano Di Vaio, olasz modell haját koppintják le a férfiak világszerte. Ezt a fazont az oldalt rövidre vágják, a tetejét egy picit átpuhítva hátrafésülik. Ez a vonal nem most fog megszűnni, még három-négy évig biztosan megjelenik majd férfi frizurákban.

Különcök persze itt is vannak, egyre jobban jön be a gomba-dizájn vagy a frufru. Az utóbbi elég merészen hangzik, de amikor van egy szépen megalkotott outfit, amikor alá van nyírva a frizura, amihez egy jó hosszképzést készít a fodrász, van menete és esése a hajnak, akkor igen is jól nézhet ki egy férfi frufru. A geometrikus formák is jól állnak az arcnak.

Hölgyek terén:

Tarol az ombre, sombre, balayage, azaz az átmenetes hajak. Festésben az őszi, téli színek nagyon aktuális most, a barna örök divat. De a rosegold, vagyis a picit rózsaszínes, szőkébe hajló árnyalat szintén divatos. Egyre nagyobb teret nyer újra a melírozás, de nem az ujjnyi vastag vonalak, hanem a highlight-technikák, a kiemelések. Most már dizmenzionálisan festünk hajakat, a panelek elhelyezése után árnyaljuk a színt, fontos, hogy a személyiséghez illő legyen a haja legyen mindenkinek. Nem kell tupírozni, egy extrább fazont ki lehet emelni színekkel, melírral, satír technikával. 

közösség

további frisss

lap tetejére