További erősítéseket tervez a Haladás

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. augusztus 08., kedd •
Turzó József legénysége kéthetes felvezetés után kemény felkészüléssel hangol az október eleji bajnoki rajtra.
További erősítéseket tervez a Haladás

A legutóbbi szezon felemásan sikerült a szombathelyieknek, hiszen az alapszakaszt nagyon rosszul kezdték, majd az edzőváltáson átesett zöld-fehérek épp hogy elérték a felsőházi rájátszást. Ezután viszont görcsössé vált a játékuk és a kapu előtti határozatlanságuk miatt nem sikerült elérniük a hőn áhított dobogót. Szépségtapaszként azonban a Magyar Kupa final four során óriási küzdelem végén csúsztak le a Rába ETO ellen az aranyéremről. A megérdemelt második hellyel sikerült kozmetikázni a bajnoki évet. A rövid nyári szünet után, lényegesen hosszabb felkészülési idő áll a szombathelyi mester rendelkezésére. A celldömölki edzőtáborban hosszabb interjút készítettünk Turzó Józseffel, aki konkrét célokat fogalmazott meg együttesével szemben.

Mindenképpen szeretnénk javítani tavalyi helyezésünkön. Minden adott a vasi megyeszékhelyen, hogy eredményesen szerepeljünk. Remek játékosok és szakemberek közös munkájaként sikerülhet elérni a kitűzött céljainkat. Mindenképpen szeretnénk dobogón végezni és amennyiben lehetőségünk nyílik rá, megnehezítenénk a címvédő dolgát is.

Ez nem lesz egyszerű feladat…

Azért sem, mert több riválisunk is jól erősített a nyáron. A Berettyóújfalu és a Dunaújváros kerete is minőségi játékossal bővült. Szerencsére a csapatunkban nem történt nagy változás. Távozóként egyedül Halmos Mátét nevezhetjük meg, aki hosszú, eredményes pályafutását nálunk fejezte be. A szakmai stábban is történt változás, hiszen Bánfalvi Zsolt távozott, a helyére Sziffer András érkezett, aki a csapat pályaedzője lesz. 

Erősítések terén hogy áll a Haladás?

Jelenleg két új érkezőről számolhatunk be. Márkus Gábor neve nem ismeretlen a szombathelyiek előtt. Ő korábban tanulmányai miatt kényszerült elhagyni a vasi megyeszékhelyt. Vele egy több poszton bevethető, univerzális játékost nyert a csapat. Nálunk folytatja pályafutását Michel Melo is, aki magyar bajnok és kupagyőztes volt az MVFC-Berettyóújfalu együttesében. Ráadásul abban a bajnoki kiírásban a gólkirályi címet is bezsebelte a most 30 éves center. Ezenkívül több játékossal is tárgyalásban állunk és szeretnénk még egy minőségi játékost igazolni.

Az utánpótláskorú labdarúgókra mennyire szeretne támaszkodni?

Mivel az utánpótlás a klub hosszú távú jövőjét jelenti, ezért mindenképpen szeretnék lehetőséget biztosítani számukra. Ez azt is jelenti, hogy még szorosabb lesz az együttműködés a felnőttek és a fiatalok között. Indítunk egy csapatot a harmadosztályban, ahol az U19-es és U20-as játékosok fognak szerepelni. Emellett edzést is fogok tartani a fiataloknak, hogy minél jobban feltérképezhessem a tudásukat. 

Elég hosszú idő áll most a rendelkezésére. A felkészülés során edzőmérkőzéseket is terveznek?

Természetesen. Mivel elég távolinak tűnik az október 2-ai kezdés, ezért két felvezető hetet tartunk, majd kezdődik a kemény felkészülési időszak. A válogatott pótselejtezője miatt hosszabb idő áll a rendelkezésünkre, így módunk lesz beépíteni az érkező játékosokat is. Jelenleg nyolc mérkőzést tervezünk játszani a felkészülési időszak alatt. Megmérkőzünk majd a TFSE, a Győr és a Veszprém csapataival is.

Valamiért a szombathelyi futsalosok nem kapnak meghívót a válogatottba. Ez előny vagy hátrány a csapat felkészülését tekintve?

Ez elég összetett kérdés, így a válasz is az lesz. Sok játékos megérdemelné a kerettagságot, hiszen a Haladás keretében tehetséges labdarúgók játszanak. Azonban hátrányból indulnak a fiúk, hiszen többen az osztrák bajnokságban rúgják a bőrt, emiatt nehéz lenne egy válogatott összetartásra elutazniuk. Emiatt megértem a válogatottat irányító szakembereket is. A játékosok szemszögéből nézve mindenképpen pozitív hatást gyakorolna rájuk, ha látják, mit lehet elérni kemény munkával. Ez jókora lökést és új impulzust is adna nekik. Ha pedig a csapatot nézzük, akkor előnyt is lehet kovácsolni abból, hogy nincs szombathelyi játékos a válogatottban, hiszen nem szakad meg a munkánk és még erősebbé válhat a csapatösszetartás.

közösség

további frisss

lap tetejére