Tovább építik az M86-ost

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. augusztus 01., kedd •
Szombathely és Egyházasrádóc közötti szakasza is kétszer kétsávos lesz.
Tovább építik az M86-ost

Bár tavaly örülhettünk annak, hogy Hende Csaba országgyűlési képviselő közreműködésének is köszönhetően megépült az M86-os gyorsforgalmi út, most újabb jó híreket jelentettek be. Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. múlt csütörtökön kiírta a közbeszerzést a 86-os út Szombathely és Egyházasrádóc közötti szakaszának fejlesztésére.

Fotó: Besenyei Gergely

Az már biztos, hogy a közlekedés fejlesztésének évtizede zajlik Vas megyében – mondta Hende Csaba a Frisssnek, az M86-osnak már egy dél-dunántúli szakasza is elkészült, a zalalövői elkerülőt tavaly novemberben adták át. Az érintett útszakasz leterheltsége valóban óriási, naponta csaknem 11 ezer jármű robog végig a keskeny, kanyargós szakaszon, köztük rengeteg a kamion. Szinte törvényszerű a rengeteg baleset, amelyek között szinte minden évben van halálos kimenetelű is.

Fotó: Besenyei Gergely 

Egy elkerülőút nem csupán a közlekedésben játszik nagy szerepet, gondoljuk az ott élőkre, akiket nagyon pozitívan érint egy ilyen hatalmas változás. Most tovább épül Egyházasrádócig a meglévő négy sávos szakasz, így Körmendig gondtalan lesz a közelkedés. Ismert, hogy 2018-ban indul a körmendi elkerülő építése, így Szentgotthárd felé is könnyebb lesz eljutni. Most megtörtént a közbeszerzési kiírás. 2015-ben mikor Orbán Viktor Miniszterelnök Úr Szombathelyre látogatott a Modern Városok Program miatt, írta alá, hogy az M86-os biztonságához és minőségének megfelelően folytatódjon erre is az útépítés. Óriási lépés ez a megye életében. Szombathely újra közelkedési csomópont lesz: persze hátra van még egy fontos lépés, a Szombathelyt Kőszeggel összekötő út, ami Bécshez visz majd közelebb. Szombathely egy gyarapodó, erősödő város - tette hozzá Hende Csaba.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére