Törtfehér menyasszonyi ruha, natúr smink, kék dekoráció és habos virágcsokor a 2017-es wedding stílus

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. október 09., vasárnap •
A szombathelyi esüvőcsinálók szerint. De Galambos Lajos is sok boldogságot kívánt a pároknak, aki fellépett a rendezvényen.
Törtfehér menyasszonyi ruha, natúr smink, kék dekoráció és habos virágcsokor a 2017-es wedding stílus

Benéztünk az I. ProfiEsküvő kiállításra az Agora Művelődési és Sportházba, hogy megtudjuk, mik lesznek a jövő évi stílustrendek esküvő témában. 

Menyasszonyi ruha

A színek tekintetében továbbra is a törtfehér hódít, visszavonulóban van inkább a fehér. A fazonok ismeretében a sellő, az A-vonalú ruhák egyaránt keresettek, rakott szoknyaderekakkal vagy csípőben húzottal. A szív alakú dekoltázsra, csipketetoválásra és a míder fazonra is találtunk ugyanakkor példát. Egyre több a kombinált anyag, amikor a ruha teteje gyöngyözött csipke, az alja pedig tüll, a kettő együtt nem túl szerencsés. Gyakoribbak most az egyszerűbb fazonok és a nem túldíszített ruhák, bár mindenből van kínálat a Romantika Esküvői Szalonban. Népszerű most a selyem mikádó, ami kissé merev, de gyönyörű tartást ad az anyagnak.

Dekoráció

Sosem elég a csillogásból egy esküvőn, bár tanácsos, nem túlzásba vinni- tudtuk meg a La Perla Esküvői Dekoráció standjánál. Szeretik a párok a fényfüggönyöket, fényfüzéreket háttér- illetve plafondekorációnak. Az asztalokon a sok mécsest, gyertyatartót, az esküvő színével harmonizáló gyertyával. A dekoráció sokszor a virágcsokor színével a menyasszonyi ruha stílusával azonos, de figyelni kell a helyszín adottságait, árnyalatait is. Nem lehet olyat mondani, hogy idén ez vagy az lesz stílus, mert minden pár más. Külföldön most nagyon menőnek számít a borvörös és a sötétkék dekoráció természetesen nem egyszerre. Ilyen karakteres színeket semmi esetre sem szabad kis térbe bezsúfolni, érdemes sátras esküvőnél vagy hatalmas bálteremnél használni. Mindkettőt fel lehet dobni arany vagy ezüst csillogással, fehér székszoknyákkal, romantikus megvilágítással, apró fénypontokkal. 

Smink

Inkább a szem és a tekintet kiemelése a fontos, nem pedig a száj hangsúlyos kontúrozása. Divattól függetlenül a menyasszony kívánsága érvényesül, persze mindig van egy-egy trend, idén többen kértek inkább natúr, természetes sminket - mondta el a frisssnek Magosi Bea, a BEAuty Szalontól. Azok a menyasszonyok, akik hétköznap is erősebben sminkelik magukat sokszor kérnek kicsit füstösebb színt, de ezt is el lehet készíteni ünnepélyesen. A sminkben mindig a szemnek kell hangsúlyosnak lennie, gondoljunk bele, elcsattan pár csók az esküvőn, nem célszerű, ha a rúzs a vőlegény szájára kerül.

Virágcsokor

Most nagyon divatosak a fehér virágú csokrok és annak az árnyalatai. Egyre több menyasszony próbál kitörni a komfortzónájából és nem egyfajta virágból köttet csokrot, hanem több virág stílusos összerakásával egy utánozhatatlan menyasszonyi csokor kerekedhet. Visszaszorulóban van a csepp alakú csokor, inkább a kör alakú a keresett, a csokor szárának díszítésében pedig sokszor visszaköszön a menyasszonyi ruha anyagának mintája is. Persze az egyfajta színt fel lehet dobni apró csillámló kövekkel, csillagokkal.

Torta

A násznéptől függően választ a pár tortanagyságot is. Itt az esküvő kiállításon is láthattunk apró gyöngyökkel díszített tortát muffinból, ami évek óta nagyon népszerű. Az aprósütemények tekintetében a házias ízek a kedveltek. Az ízek pedig változóak, a hagyományos csokoládé, vanília mellett ugyaúgy hódíanak a gyömölcsös ízek. 

Az esküvő kiállítás vasárnap 10-18 óráig még megtekinthető a Sportházban. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére