Történelmi siker: Dévai Boglárka bronzérmet szerzett a kolozsvári kontinensviadalon

Frisss - fotó: Hornyák Emőke, Bodorkós Máté • 2017. április 22., szombat •
A szombathelyi sportoló 14,317 ponttal végzett ugrásban a harmadik helyen. Magyar tornász közel húsz éve szerzett ezen a szeren érmet.
Történelmi siker: Dévai Boglárka bronzérmet szerzett a kolozsvári kontinensviadalon

A kolozsvári tornász Európa-bajnokságon remekül szerepelt a Szombathelyi Sportiskola versenyzője Dévai Boglárka, aki az összetett és az ugrás döntőben is érintett volt. A pénteki finálé sajnos nem az előre eltervezett forgatókönyv szerint alakult, de szombaton, a Vizer Erzsébet-Rácz Gábor edzette tornász lenyűgöző produkcióval bronzérmet szerzett.

Kontinensviadalon, ugrásban utoljára 1998-ban, Varga Adrienn szerzett medált Szentpéterváron. Azonban nem csak ezért örülhetünk Bogi sikerének. Vizer Erzsébettel beszélgettünk a döntőt követően.

Sajnos nem úgy sikerült Boginak a tegnapi összetett döntő, ahogy eltervezte. Emiatt lelkileg mindenképpen meg kellett erősíteni. Nagyon céltudatosan versenyzett ma, látszott rajta, hogy mindenképpen előre szeretne lépni.

Pedig sokáig még a válogatott kerettagsága is kérdéses volt...

Igen, decemberben még nem volt ott a keretben. Majd ezt követően a szövetségi kapitány azt javasolta neki, hogy csak két szeren induljon. Aztán a négy hónapos felkészülés végén már a két legjobb tornász között volt. Mindezt úgy érte el, hogy nem kettő, hanem négy szerre készült fel Bogi.

Számítottak ilyen szép eredményre?

Mindenképpen reménykedtünk egy remek helyezésben, mivel nagyon jól felkészült a kontinensviadalra. A bronzérem azért csodálatos eredmény, mert Szombathelynek ez az első tornász medálja, amit Európa-, vagy Világbajnokságon szereztünk. Az összetett döntő pedig csak hab volt a tortán.

A kemény munka után, édes a pihenés?

Sok idő sajnos nem jut az ünneplésre, kikapcsolódásra, hiszen két hét múlva és azt követő hétvégén is világkupa küzdelmeken is indul Bogi. Szeretnénk, ha ezt a jó formát sikerülne fenntartani. Azért is bizakodunk, mert az olimpiai kvalifikációba beleszámítanak a világkupán szerzett pontok is.

EREDMÉNY - ugrás:
1. Coline Devillard (FRA) 14,466
2. Ellie Downie (GBR) 14,350
3. DÉVAI BOGLÁRKA (HUN) 14,316

közösség

további frisss

lap tetejére