Történelmi jelentőségű gyalogátkelő helyet avattak Újperinten

Frisss - fotó: Hornyák Emőke • 2017. január 04., szerda •
A városrész lakóinak legnagyobb örömére biztonságosabb lesz megközelíteni a buszmegállót, illetve a templomot.
Történelmi jelentőségű gyalogátkelő helyet avattak Újperinten

Szombathelyen 299 gyalogátkelőhely van. Ez elsőre talán soknak tűnik, de csalóka ez a számadat. Kedden viszont létfontosságú gyalogátkelőhelyet avattak fel a városrészen.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere köszöntőjében kitért arra, hogy minden lakosnak érdeke a biztonságos gyalogos közlekedés. A beruházásnak köszönhetően egy minden igényt kielégítő akadálymentesített, megfelelő közvilágítással ellátott átkelőhelyet használhatnak a környéken élők. Azért is volt égető probléma ez az újperinti lakosoknak, mert a buszmegállót és a templomot megközelíteni veszélyes volt az áthaladó gépjármű forgalom miatt.

Történelmi jelentőségű ez a gyalogátkelőhely - mondta Ágh Ernő képviselő. A városrészen ugyanis korábban nem volt zebra, ezért kiemelt fontosságú volt ennek a projektnek a megvalósítása. Nagyon örültünk, hogy a város vezetése is támogatta törekvéseinket és biztosította az anyagi forrást is.

Az új, akadálymentesített gyalogátkelőhelyet egyébként már karácsonykor használatba vehették az újperinti lakosok. A beruházás költsége 25 millió forint volt.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére