Történelmi fényshow lesz egy hónapon át a Székesegyházon

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. augusztus 22., hétfő •
A Fényévezredek Szombathely történetét mutatja be kilenc percben. Ott voltunk a premier előtti vetítésen, és azt kell mondanunk, hogy nagyon látványosra sikerült. Videóval!
Történelmi fényshow lesz egy hónapon át a Székesegyházon

A Szent Márton Év egyik nagy látványossága a szombathelyi Székesegyház fényfestése, a Fényévezredek. A 9 perces kisfilm egy hónapon át – kedd estétől lesz látható naponta három alkalommal: 20:20-kor, 20:40-kor és 21:00 órakor a templom homlokzatára vetítve. A speciális technikával az épületre vetített animációs képeken feltűnnek majd a város első római lakói, a középkor küzdelmei, a nagy tűzvész pillanatai, a barokk épületegyüttes, a polgári város nyomai, a szombathelyi villamos és a bombázás momentumai.

A legjobb fényshow-néző hely az épülettel szemben lévő Szily János-szobor, onnan az egész felület belátható. Mi ott voltunk a premier előtti vetítésen és azt kell mondanunk, nagyon látványos. Ajánljuk azonban a későbbi időpontokat, mikor már a naplemente nem zavar be a háttérben. 

Fényfestés nélkül azonban nem marad a város, a novemberi Szent Márton-programok során majd a Szent Márton-templomon lesz látható Márton életének pillanatai. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére