Tornatermet avattak a Nyitrában

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. január 20., szerda •
Az intézmény 216 diákjai örömmel vették birtokba az új termet.
Tornatermet avattak a Nyitrában

Jó hangulatban telt az avatóünnepség a szombathelyi Nyitra Utcai Általános Iskolában. Az intézmény tornatermét 3 millió forint önkormányzati pénzből újították fel: kijavították, lefestették a falakat, az ablakkereteket és az ajtórácsokat, valamint lakkozták a parkettát. A termet egyébként bérlők is használják röplabda és atlétika edzésekhez. Emellett sporteszközöket is kap az iskola 205 ezer forint értékben - tudtuk meg Kalocsainé Magyar Éva tagintézmény-vezetőtől. Hozzátette: a legfontosabb a nyelv oktatása, de a sportolás, az egészséges életmódra nevelés is hangsúlyos a diákok körében.

Kalocsainé Magyar Éva köszöntője

Az iskola idén ünnepli 60. évfordulóját. Az épületet 10 éve felújították, de akkor kimaradt a tornaterem, az utóbbi időben azonban szükségessé vált a rendbetétele. A rekonstrukció december 14-én kezdődött el. Az órák addig az udvaron, a korcsolyapályán, táncteremben és konditeremben voltak megtartva. 

Puskás Tivadar, a város polgármester az eseményen hangsúlyozta: a sport fegyelemre, kitartásra, szolgalomra, tiszteletre tanít. Majd a helyi sportélettel kapcsolatban tett fel kérdéseket a gyereknek. Élvezték a kicsik, mégis csak a polgármesterrel beszélgethetnek! 

Puskás Tivadar polgármester

Az ünnepi műsorban a 3. osztályosok zenés előadását és egy tornabemutatót is láthatott a közönség.

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére