Tornasport: sztárparádé lesz Szombathelyen

SzR-matsz.hu, fotó: cultura.hu, Hornyák Emőke • 2015. szeptember 24., csütörtök •
Az idei esztendő sem múlhat el Szombathelyen nemzetközi tornasport nélkül. A hétvégén tizenöt ország csaknem száz tornásza, köztük több olimpiai, világ- és Európa-bajnok lép a szerekhez a VII. Magyar Nemzetközi Torna Grand Prix küzdelmein.
Tornasport: sztárparádé lesz Szombathelyen

A tornasport szerelmeseinek kínál izgalmas és látványos időtöltést az Aréna Savaria ezen a hétvégén.

A legjobb külföldi tornászok
A frisss.hu megtudta, hogy a tornasport színe-java bemutatkozik az Aréna Savariában, hiszen 4 kontinens legjobbjai képviseltetik magukat a szombathelyi versenyen. Az indulók között találjuk a görögök két világ- és Európa-bajnokát, Vlasios Maras-t (nyújtó) és Eleftherios Kosmidis-t (talaj). Rajtuk kívül több kontinensbajnok is emeli a rendezvény színvonalát, így elindul a gyűrű idei győztese, Eleftherios Petrounias, mellette a szer 2013-as bajnoka Alexander Shatilov szintén jelezte indulási szándékát.  Az ugrás 2010-es győztese, a finn Tomi Tuuha szintén indul a Magyar Grand Prix-n, de az olimpiai második, horvát Filip Ude (lólengés) gyakorlatát is megtekintheti az Aréna közönsége. 

 

A legkiválóbb hazai és szombathelyi sportolók
A hazai versenyzők közül szurkolhatunk az olimpikon Böczögő Dorinának és Hídvégi Vidnek, de szinte a teljes magyar csapat megméretteti magát.

A verseny előtti szombathelyi sajtótájékoztatón kiderült, hogy a vb-re készülő magyar válogatott kerettagok számára dupla téttel bír a GP, mivel ez lesz a második válogató a világbajnokságra. A magyar női válogatottból Makra Noémi kivételével mindenki - Böczögő Dorina, Divéky Luca, Al-Salty Dália, Honti Kitti, Csillag Tünde, Dévai Boglárka és Horváth Enikő - a szerekhez lép. Draskóczy Imre női szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Makrának kiújult egy korábbi lábsérülése, így nem tud indulni a GP-n, hiszen a cél a világbajnokságon való részvétel. 

A férfiaknál a 11 fős keretből nem szerepel Ryan Sheppard, aki jelenleg Amerikában készül, és vállsérülése miatt Kállai Zoltán sem. Kovács István férfi szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Hidvégi Vid lólengésben biztosan bemutatkozik, de elképzelhető, hogy további szereken is indul. Az olimpiai bajnok Berki Krisztián válla a két héttel ezelőtti, Prolan országos bajnokság óta javult, de részvétele még nem biztos a GP-n, mivel a világbajnok számára is a Glasgow-ban, október 23-án kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokság a legfontosabb.

A szombathelyi sajtótájékoztatóra az Európa-bajnok egyébként videóüzenetet küldött, amelyben elmondta, bízik abban, hogy minél többen kilátogatnak az Aréna Savariába, és szurkolnak a magyaroknak. A válogatottból mind a hat szeren bemutatja gyakorlatait Szabó Nándor, Babos Ádám, Vágner Levente, Dudás Norbert, Vecsernyés Dávid, Vlacsil Attila és Kardos Botond.

A versenyprogram és a jegyárak
Szeptember 26., szombat 15.00 – 18.00: Egyéni összetett verseny, szerenkénti selejtező
Szeptember 27. vasárnap 15.00 – 18.00: szerenkénti döntők. 

Jegyárak: Szombat: diák, nyugdíjas 400 Ft, felnőtt 800 Ft, Vasárnap: diák, nyugdíjas 500 Ft, felnőtt 1000 Ft.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére