Több mint 100 család költözhetett új otthonba

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. november 11., szerda •
További bérlakásokra is szükség lenne, Szombathelyen inkább munkaerő hiány van, mint munkanélküliség.
Több mint 100 család költözhetett új otthonba

Még 2014 decemberében döntött a város közgyűlése arról, hogy az üres önkormányzati tulajdonban lévő lakásokat hasznosítsák. Ezek egy részét fel kell újítani, másik részüket pedig kiadni, és egy szerződés értelmében a felújítást végző bérlő aztán lelakhatta az árát. A költségvetésben szociális célra biztosított, még a tavalyi évben fel nem használt 35,5 millió forintot átcsoportosítottak erre, így 105 család költözhetett új otthonba. Amúgy idén erre 40 millió áll rendelkezésre, nagy szükség van ugyanis lakásokra.

Az Oktatási és Szociális Bizottság folyamatosan jelölte ki a helyreállítandó önkormányzati lakásokat. Első ütemben harminc, második ütemben tizenkilenc végül huszonnégy lakás újult meg. Október végéig hetvenhárom lakás lett komfortosabb, lakhatóbb. Van még munka és felújításra szoruló lakás is, ez a folyamat még nem zárult le.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy idén még terveznek kiírni még egy pályázatot. Krízishelyzet esetén egyedi elbírálás alapján is lehetőség van önkormányzati lakás szociális alapon történő bérbeadására. Az elmúlt tíz hónapban 229-en igényeltek erre vonatkozóan lakást, azonban az elbírálásuk során kiderült, ezek jó része nem volt megalapozott.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére