Távozott Mészöly Géza a Haladás éléről

haladas.hu • 2017. augusztus 29., kedd •
A kedd délelőtti edzés előtt közös megegyezéssel szerződést bontott a Szombathelyi Swietelsky-Haladás Mészöly Géza vezetőedzővel.
Távozott Mészöly Géza a Haladás éléről

Kedd délelőtt edzésre gyülekeztek a zöld-fehér futballisták. A tréning kezdete előtt azonban Tóth Miklós ügyvezető igazgató az öltözőben közölte a játékosokkal, hogy a klub és Mészöly Géza közösen értékelte az elmúlt hetek eseményeit, és úgy látták jónak, ha közös megegyezéssel szerződést bontanak. Mészöly tehát már nem a Haladás vezetőedzője és kérdéses a szakmai stáb – Csordás Csaba és Gál Istvánmásodedzők, Jakab Csaba kapusedző és Garami Zsolt erőnléti edző sorsa. Amennyiben az új – egyelőre ismeretlen tréner – igényt tart a munkájukra, természetesen maradhatnak. A keddi edzést mindenesetre Orbán Attila erőnléti tréner tartotta - írja a haladas.hu

Mészöly Géza a 2014/15-ös, akkor még 16 csapatos bajnokság hajrájában, a 15., kieső helyen vette át a Haladás irányítását. Az utolsó négy fordulóban a bent tartotta a vasiakat: a 14. helyen zárt a zöld-fehér együttes. Ezt követően három évre szóló, 2018. június 30-ig szóló kontraktust írt alá a tréner. A 2015/16-os bajnokságban – immáron 12 csapatos NB I-ben – az ötödik, a 2016/17-esben pedig a hatodik helyre kormányozta a gárdát.

A mostani bajnokságban viszont kátyúba ragadt a Hali szekere: hét meccsen két győzelem mellett öt vereséget gyűjtött be a csapat, és hat pontot gyűjtve a tizedik helyen tanyázik. 

– Mészöly Géza nagyon sikeresen dolgozott a Haladásnál, két és fél évvel ezelőtt roppant nehéz helyzetben vett át és tartotta bent a csapatot – mondta Tóth Miklós. – Utána az ötödik helyre vezette az együttest, ami a Haladás történetének második legjobb szereplése volt. De az azt követő hatodik helyre is nagyon büszke lehet Mészöly – s mi is büszkék vagyunk. Most azonban Mészöly Gézával közösen úgy láttuk, hogy a hét meccsen szerzett hat pont kevés – mindannyian többre számítottunk. Ezért határoztuk el közösen a váltás mellett.  Persze a vezetőedző – például a Puskás Akadémia elleni meccsre célozva – joggal mondhatja, olyan szarvashibákat követtek el a játékosok, amelyekről ő nem tehet. Ami az új edzőt illeti, egyelőre nem tudom megmondani, ki irányítja a jövőben a csapatot, több szakemberrel is tárgyalásban állunk.

Via haladas.hu

közösség

további frisss

lap tetejére