Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos

SzR-HCs • 2015. április 19., vasárnap •
Társhordás, kézilabdás szlalom és kalapos váltó, hogy csak néhányat említsünk azok közül a játékos akadályok közül, melyek a szombati Szent László-próbán várták a gyerekeket. A kihívás keretében a 3-4. osztályosok számára elengedhetetlen volt a megfelelő csapatszellem kialakítása és alkalmazása. A teljes körű iskolai egészségfejlesztés című projektben megvalósuló Hétpróba programsorozat ötödik állomását április 18-án rendezték meg. Szombathelyen, az egyetemi sportcsarnokban Pálóczi Zoltán regionális koordinátortól megtudtuk, hogy a program országszerte 18 helyszínen zajlott.
Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos

Az uniós támogatásból finanszírozott Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés (TIE) projektet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) és az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) több mint 3,5 milliárd forintból valósítja meg. A projekt keretében a Hétpróba elnevezésű programsorozat országszerte 18 helyszínen zajlik.

Vas megyében a Kiss Zoltán Általános Iskola, a Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Zichy Antónia Általános Iskola, az egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola, a Rumi Rajki István Általános Iskola, a bői Általános Iskola, az Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola, a Napsugár Általános Iskola,  a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola, a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a celldömölki Városi Általános Iskola, a rábapatyi Arany János Általános Iskola, a körmendi Somogyi Béla Általános Iskola, a nádasdi Széchenyi István Általános Iskola diákjai vettek részt.
 
Az országosan közel 3000 résztvevő tanuló a Szent László-próbán a természetes alapmozgásokra épülő, játékos akadálypályák feladatait teljesíthetik. Ezek közül a program során a résztvevők kipróbálhatják például a társhordást karikával, a pók- és rákjárást, a karika-kirakót, a kézilabdás szlalomot, vagy a kalapos váltót. A szombati program arra is lehetőséget adott, hogy a 288 általános iskolából érkező tanuló a csapatjátékok során együttműködési készségében fejlődjön.
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ célja, hogy a projekt megvalósításával a résztvevő általános iskolák tanulói számára elérhetővé tegye az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen tudást és ismereteket, ezzel egyidejűleg a gyerekek figyelmét a mindennapos testmozgásra irányítva.

A két szervezet a 2014/2015. tanév tavaszi félévében az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokat – ahol többek között az ivóvízfogyasztás népszerűsítése, a helyes táplálkozás, vagy a test- és szájhigiénével kapcsolatos ismeretek átadása is történik –, illetve élményekben gazdag Hétpróba eseményeket valósít meg.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére