Szurkolói ankét után, Fradi meccs előtt

SzR-haladas.hu • 2015. július 16., csütörtök •
Nehéz a sorsolás és ebben a szűkített mezőnyben szinte nincs is olyan csapat, akire azt lehet mondani, hogy biztosan legyőzhető – hangzott el a szezonkezdet előtti hagyományos ankéton, mintegy hatvan szurkoló előtt a Tó vendéglőben. A Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgó csapata vasárnap a Ferencvárost fogadja.
Szurkolói ankét után, Fradi meccs előtt

Vastaps fogadta a szurkolói ankétra érkező zöld-fehér focistákat, közöttük a régi-új szerzeményeket, Király Gábort, Predrag Bosnjakot, Ugrai Rolandot, és persze a ,,friss” húsokat, Ante Batarelot, Gosztonyi Andrást, Sasa Popint, Stef Wilst, és Thomas Wilst. 

Utóbbi belga testvérpár szerint nagy barátságos város Szombathely és már nagyon várják, hogy minden erőjükkel és tehetségükkel a megújult Haladást segíthessék. Gosztonyi András a vonzó perspektívát, a visszatérő Ugrai Roland a kellő motivációt, Ante Batarelo a sikeréhséget, Sasa Popin vérbeli csatárként a gólok fontosságát, Predrag Bonsnak a rövid kalandozás utáni hazatérését, Király Gábor pedig az elmúlt közel két évtized külföldi tapasztalatainak hasznosítását helyezte előtérbe, amikor rövid bemutatkozás után, a Haladáshoz igazolásról beszéltek.   

Halmosi Péter csapatkapitány elégedettségének adott hangot, amikor a csapat új összetételéről beszélt, korábban ugyan voltak képességbeli gondok, de ennél a csapatnál ilyen nem lesz, sokat kell dolgoznunk és akkor biztos, hogy megőrizzük NB I-es tagságunkat – mondta Cucu. 

A játékosok mellett a tulajdonosok, és a klub vezetői, Illés Béla többségi tulajdonos, Tóth Miklós ügyvezető, Vörös Csaba technikai igazgató és a szakmai stáb tagjai is megjelentek, ott volt Mészöly Géza vezetőedző, Németh Roland másodedző, valamint Garami Zsolt erőnléti edző is.

A vezetőedző azt hangsúlyozta, hogy az MÉSZ előírásai szerint 7 légiós lehet a keretben, ebből maximum 3 a pályán, de 2 1995 előtt született játékosnak is ott kell lenni a nevezettek között, és egynek a pályán kell harcolnia, különben nem kap MLSZ támogatást a csapat. Nehéz lesz ezeket az előírásokat betartani, de a Haladás ezen és a biztos NB I-ben maradás kiharcolásán lesz.    

Miután a szakmai stáb tagjai is elmondták Szombathelyre érkezésük motivációját és beilleszkedésük hogyanját, és a legfontosabb célokat, Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke felolvasta azt a levelet, melyet a Green White Army (GWA) szurkolói csoport írt és, amellyel a Haladás Szurkolói Kör is egyetértett. Ebben hitet, alázatot és küzdőszellemet kértek az új és régi Hali játékosoktól, és kijelentették, hogy mostantól visszatérnek a Rohonci úti stadionba és újra hangos lesz tőlük az aréna.  
A két szurkolói csoport egyébként közösen készít koreográfiát a vasárnapi, Fradi elleni bajnokira.  
A frisss.hu megtudta, hogy továbbra sem dőlt el, hogy a Haladás hol játszik majd tavasszal. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére