Szombathelyre hazajár a vízilabda-elit

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2017. július 25., kedd •
Dr. Horkai György, a magyar U20-as vízilabda válogatott szövetségi kapitányát a hétvégi II. OMV-Kupa elhódítása után kérdeztük meg a fiatalok szerepléséről, de a felnőttek VB-esélyeiről is megkérdeztük.
Szombathelyre hazajár a vízilabda-elit

ITT olvashatták honlapunkon, hogy a péntektől vasárnapig tartó II. OMV-Kupát és a különdíjak javarészét magabiztosan tartotta itthon a magyar válogatott.  

Szombathelyre hazajárunk, ez nem is kérdéses, nagyszerű rendezvény volt ez is, a szép a város kiváló házigazda, a Pannonsport Kft. remek rendező, a közönség kiváló szakértő  volt.

Azt gondolom, hogy örülni kell minden győzelemnek, mi most három alkalommal is nyertünk Szombathelyen, de nem szállunk el, a helyén kezeljük a sikert. Az augusztus eleji világbajnokságra történő felkészülés jegyében indultunk a tornán, úgy gondolom, hogy jól állunk, az ausztrálokat simán legyőztük, a szerbekkel és a horvátokkal nagyon szoros meccset játszottunk, de nyertünk. A zárónapon kicsit fáradtan mozogtunk, de a felkészülés jelen szakaszában ez természetes. Fejben rendben voltunk, ez meglátszott a mindent eldöntő 5 méteresek értékesítésénél is – értékelte a kupagyőzelmet dr. Horkai György korábbi olimpiai bajnok, kit a felnőtt VB magyar esélyeiről is megkérdeztünk.  

Azt várom, hogy legyőzzük kedd este az oroszokat, ezzel bejutunk a legjobb 4-be, ott megnyerjük az elődöntőt, aztán a papírforma szerint a szerbekkel játsszuk a döntőt. Mindenképpen kint leszek és bízom az aranyéremben – tette hozzá az U20-asok szövetségi kapitánya.   

Jövőre is visszatér az utánpótlás vízilabda-elit Szombathelyre, akkor junior világbajnokságnak adhat majd otthont a vasi megyeszékhely. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére