Szombathelyi gombozók Budapesten

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2017. január 26., csütörtök •
Az NB II-be feljutott Vasi Gombfoci Egyesület a hétvégén a fővárosban próbál szerencsét. A klub elnökével, Benkő Jánossal beszélgettünk.
Szombathelyi gombozók Budapesten

Elnök Úr! Milyen verseny vár a csapatra Budapesten? 
A Jurcsik Gábor-emlékversenyre utazunk, szombaton csapat-, vasárnap pedig egyéni verseny lesz. A csapatversenyen indulókat ,A’ és ,B’ ligára osztják, 3-3 versenyző szerepel egy csapatban. Az ,A’ ligában a versenyzők ranglista pontszáma alapján a 900 pont feletti összpontszámú csapatok, míg a ,B’ ligában a 900 pont alatti együttesek indulhatnak. Mi mindkét ligában indítunk csapatot. 

Milyen összeállításban szerepelnek? 
Az ,A’ liga csapata: Debreczy I., Szirmay E., Garamvölgyi J., csere: Debreczy Z, B liga csapata: Puskás Z., Benkő J., Angler L. A vasárnapi egyéni verseny 9 fordulós – a sakkhoz hasonlóan – svájci rendszerű megmérettetés lesz.

Az NB II-be történő feljutás óta mi történt a csapattal? 
Tavalyi céljainkat teljesítettük, miután nagy fölénnyel feljutottunk az NB II-be. A szombathelyi versenygombfocinak egyik fejlődési lehetősége, hogy mindhárom NB-s osztályban egy-egy csapattal szerepeljünk. Ennek érdekében leigazoltuk az NB I-es rutinnal rendelkező Debreczy I és tehetséges testvérét, Debreczy Z-t. 

Hogyan készültök manapság? 
Hetente két alkalommal gyakorlunk, kedden és pénteken 16-20 óráig, a Herényiek Házában. Ezentúl még mindenki otthon saját pályáján is én pl. minden nap. A múlt héten ellátogattunk a gombfutsallt játszó zalai gombosokhoz, ahol izelítőt kaptunk az intenzív gombozásból. Úgy gondolom, hosszú távú kapcsolat lesz.

Mikor indul az NB II? 
Az NB II első fordulója Budapesten lesz, április 22-23-án. 

Milyen versenyeken képviselik még a szombathelyi gombfocit?
Az NB II-es rajt előtt lesz egy meghívásos versenyünk, ahol két NB I-es klub, a Kecskemét és a Csokonyavisonta, valamint az NB III-as Sopron és természetesen mi veszünk részt. Március 11-12-én megrendezzük a hagyományos, immár 6. Megyei Gombfoci Bajnokságot Táplánszentkereszten. Érdekesség, hogy ez a sportesemény már országos versennyé nőtte ki magát.

Milyen célokkal vágtok neki a 2017-es esztendőnek? 
Az NB II--es szezon végén szeretnénk az első háromba kerülni, az NB III-ban pedig a döntőbe kerülés a célunk. Több országos ranglista versenyen érmet, aranyérmet szeretnénk nyerni.

Jelenleg mennyire népszerű a gombfoci Szombathelyen? 
Ezt nehéz megítélni egy elfogult gombfoci rajongónak. A mi szemünkben, mindenesetre nagyon. A 35 év feletti korosztály ismeri és anno még játszotta is ezt a sportágat több-kevesebb sikerrel. A fiatalok már kevésbé ismerik a gombfoci játékból évek során kifejlődött sportot, a szektorlabdát, pedig ez az egyedüli magyar sport a világon.

közösség

további frisss

lap tetejére