Szombathelyen is keresettek a panellakások

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. május 21., vasárnap •
A gazdasági válság óta folyamatosan növekednek a lakásárak, nem meglepő, hogy a legnagyobb hozamot ez az ingatlantípus hozta.
Szombathelyen is keresettek a panellakások

Egyre inkább jellemző Vas megyére is, hogy bátrabban vásárolnak ingatlant a vevők. Épp ezért már nem is várnak az esetleges áresésre. A vásárlási kedv pedig alaposan felpezsdítette az amúgy sem nyugodt piacot. Ráadásul megnőtt az igény a panellakások iránt, ezért nem meglepő, hogy az iparosított technológiával épült otthonok is drágultak.

- Erősnek mondható a márciusi forgalom, ami bár a tavalyi évhez képest pár százalékos elmaradást mutat, mégis jobb statisztikát produkált az előző félévhez képest - mondta Zsigmond Balázs, a szombathelyi Duna House Ingatlaniroda vezetője.

A tavaszi fellendülés nem véletlen, mondta a szakember. A vásárlók által generált keresleti növekedés pedig elveti annak a lehetőségét, hogy a közeljövőben csökkenjenek az árak. Ráadásul ezt támasztja alá az is, hogy a saját célra vásárlók aránya is megnövekedett, a befektetőkhöz képest.

- Nem meglepő, hogy így alakult, hiszen az utóbbi néhány évben szinte megduplázódott az árszint. Épp ezért a legnagyobb hozamot pont ez az ingatlantípus hozta. Míg a válság idején egy 10 millió forint értékű panellakás 7,5 millióért kelt el, mára bizony állapottól függően elérheti a 12-14 milliós végösszeget is - zárta gondolatait Zsigmond Balázs.

közösség

további frisss

lap tetejére