Szombathely nem csak visszavárja, de támogatja is a diákjait

Frisss.hu - Fotó: Tóth Arnold • 2016. november 26., szombat •
Ösztöndíjat kaptak a hiányszakmákat tanulók.
Szombathely nem csak visszavárja, de támogatja is a diákjait

Pénteken kora délután a szombathelyi Városházán adta át Dr. Puskás Tivadar a jelenlévő öt, valójában hat diáknak a "Szombathely visszavár" tanulmányi ösztöndíjat. 2013 óta létezik ez a program és a hiányszakmákban tanuló szombathelyi fiatalok támogatására hozta létre a közgyűlés.

"Minden város jövője attól függ, a fiataljai hogy találják meg a helyüket, merrefele mennek, hogyan képesek helytállni az életben. Egy város csak akkor tud tovább fejlődni, ha azok a gyerekek, akik itt nőttek fel, itt is találják meg a boldogulásuk." - mondta Puskás Tivadar.

Összesen 15,7 millió forintot adott a város erre a programra, amiben 2013 óta 52 fiatal vett részt, a mai pályázókkal együtt jelenleg 30 fiatalt támogat a város. Idén Borsos Márk Simon gépészmérnök, Büki Ádám gépészmérnök, Kaposi Petra Dalma logopédus, Ferencz Renáta logopédus, Szabó Orsolya óvodapedagógus és Tófeji Barbara egészségügyi szakasszisztens hallgató vehette át az ösztöndíjat Puskás Tivadartól, Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterétől.

közösség

további frisss

lap tetejére