Szombathely meleg város!

frisss.hu • 2016. január 29., péntek •
Már 119-nél jár a fagyhalál áldozatainak száma Magyarországon.
Szombathely meleg város!

Egy hét alatt 22 fővel nőtt azok száma, akik a hideg idő miatt vesztettél életüket. Ezzel 119-re emelkedett tavaly ősz óta. A legfiatalabb áldozat 16, a legidősebb pedig 93 éves volt – derül ki a Magyar Szociális Fórum adataiból. A 22 elhunyt közül 13-an (köztük 5 nő) fűtetlen otthonában hűlt ki, 2-en közterületen, a szabad ég alatt, 7-en pedig kórházba kerülésük után haltak meg. Mindez a fagy, a hideg miatt!

A szervezet szerint idén többen fognak megfagyni, mint egy évvel ezelőtt. Akkor 137-en vesztették életüket. Feltűnő a fűtetlen otthonukban halálra fagyottak magas száma: 57-en hűltek ki odahaza, 38-an a szabad ég alatt, 24-en pedig a kórházban, ahol már nem tudtak rajtuk segíteni. 

Szombathelyen például az utcai szolgálatok gyakrabban járják körbe azokat a helyeket, ahol sokan az utcán alszanak. Mindenkit arra kérnek, hogy menjen be a szállóra, hogy ne fagyjon meg. De még így is rengetegen töltik az éjszakát az utcán, vagy deszkákból és fóliákból tákolt építményekben. Szombathelyen gördülékeny az otthontalanok téli ellátása a Savaria Rehab Team Nonprofit Kft.-nél. A 45 férőhelyre átlagosan 60-an jutnak, erről korábban itt írtunk.  

közösség

további frisss

lap tetejére