Szivacskézilabdáról bőrlabdára váltottak

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. január 17., vasárnap •
A toronyi általános iskolában kaptuk lencsevégre az Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U10-es csapatát. A lányok Győrffy Andrea vezetésével heti négy edzéssel készülnek a kisiskolás gyermekbajnokság következő mérkőzéseire.
Szivacskézilabdáról bőrlabdára váltottak

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia elsődleges szándéka, hogy egy új csarnok megépítésével megoldódjanak a jelenlegi elhelyezési problémák. A rengeteg korosztály szinte számtalan csapata városszerte különböző helyeken edz, sőt, olyan csapat is akad, amelynek csak a városon kívül van lehetősége a tréningjeit lebonyolítani. Ilyen az U10-es csapat is.  

Győrffy Andrea, az U10-es és U11-es csapatok edzője honlapunknak elmondta: a korosztályos csapat jelenleg huszonhét játékossal rendelkezik, közülük hatan Sárváron edzenek, így mintegy 18-20-an vagyunk az edzéseken. Főleg szombathelyi lányokkal dolgozunk, de a sárváriak mellett Gyöngyösfaluról, Vasszécsenyről és Táplánszentkeresztről látogatják tréningjeinket a gyermekek. A szezonunk elég későn kezdődött, eddig csupán egy fordulót rendeztek. A bajnokságban egyébként havonta egy-egy mérkőzésnapunk van, ekkor azonban 2-3 meccset is játszunk. Egy szezonban 9-10 fordulót teljesítünk, a sorsolás szeszélye folytán, van, akikkel többször is játszunk.

Azt is megtudtuk, hogy nagyon sok tehetséges gyermek sportol az U10-esek között, de persze olyanok is akadnak, akik később vagy lassabban fejlődnek. 
Sajnos a tanulás nagyon leterheli a gyerekeket, sokszor bizony nagyon fáradtan érkeznek az esti edzésekre. Ennek ellenére Temesvári Natália, Kuglics Lili és Gombás Leila vezérletével abban bízunk, hogy megnyerjük az országos bajnokságot – tette hozzá Győrffy Andrea. 

Az SZKKA vezetése nemrégen úgy döntött, hogy a felnőtt csapat vezetőedzője, Bölöni Roland hetente 2 alkalommal besegít, és az edzéseken személyesen is azon dolgozik, hogy a szivacskézilabdáról a bőrlabdára történő átmenet zökkenőmentes legyen.  
Bölöni Roland: a lányoknak hamar meg kell tanulniuk, hogy teljesen másként nyúljanak hozzá, másképp fogják meg a bőrlabdát, hiszen ez már ,,odaüt”. Technikailag sokkal nagyobb erőt igényel a bőrlabdás játék, az átadások, és a védések is sokkal nehezebbek. Itt már teljes létszámban játszunk, és a beállós feladatait is meg kell tanulni.   

A 10 és fél éves, már most 160 cm magas Temesvári Natália 4 éve kézilabdázik. 
Hamar megszoktam a bőrlabdát, szerintem jól megy a játék, de mivel átlövő vagyok, nagyon sokat kell még fejlődnöm a kapura lövések terén – mondta.     

Gombás Leila Gyöngyösfaluról jár edzésekre, a 10 éves játékos kapus és beállós poszton is helytáll.
Immár 4 éve, első osztályos koromtól kézilabdázom. Nagyon szeretem a versenyhelyzeteket, alig várom a meccseket – nyilatkozta a frisss.hu-nak.  

Fotóink a toronyi általános iskola tornacsarnokában és a hétvégi kézilabda-tornán készültek. Itt egyébként nagyon meggyőzően játszottak Győrffy Andrea tanítványai, hiszen Sárvári Kinizsi SE- Szombathelyi KKA II 6 - 20, és Szombathelyi KKA II- Ősi Andreotti SE 30 - 11 eredmény született. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére