Színvonalas mérkőzéssel avatták fel az új műfüves pályát a bercsényisek

PCS - fotó: Hornyák Emőke • 2016. december 06., kedd •
Pályára léptek a Szombathelyi Swietelsky-Haladás labdarúgócsapatának legnagyobb sztárjai, valamint Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető is.
Színvonalas mérkőzéssel avatták fel az új műfüves pályát a bercsényisek

A dermesztő hideg sem tántorította el a mozgás szerelmeseit, hiszen igazi sportcsemegének lehettek szemtanúi kedd délután a Bercsényi Miklós Általános Iskola udvarán. 

Egy vadonatúj műfüves pályával gazdagodott az intézmény, amely egy hosszú - mintegy két éves - előkészület utolsó lépcsőfokaként került átadásra.

Az ünnepségen igazán illusztris vendégsereg jelent meg. Koczka Tibor alpolgármester és Fodor István, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szombathelyi tankerületi igazgatója mellett több neves sportoló, illetve szakvezető is megtisztelte jelenlétével a ceremóniát.

Két éve egy új fejezet kezdődött iskolánk életében, amelyben labdaügyességi csoport indítását határoztuk el - mondta Fokiné Rácz Ilona, az intézmény igazgatónője. Célunk azért talált megértő közönségre, mert szeretnénk, ha a gyerekek már az alsó évfolyamokban megismerkednének a mozgás szeretetével és rátaláljanak arra a sportágra, amely leginkább közel áll az elképzelésükhöz.

Az iskola több sportegyesülettel kötött megállapodást, hogy sportfelszereléssel, eszközökkel és szakképzett edzőkkel segítsék a jövő fiatal bajnokait. 

Az Illés Akadémia, a Haladás VSE sportegyesület, a Falco KC és a Szombathelyi Asztalitenisz Körrel sikerült megállapodnunk, de tervezzük, hogy a röplabda is szerepeljen a választható sportágak között - zárta gondolatait Fokiné Rácz Ilona.

Az ünnepi perceket követően aztán Király Gábor, Halmosi Péter, Mészöly Géza, Pars Krisztián és az egykori Haladás játékos Tóth Péter is vállalta, hogy részt vesznek egy rendkívül színvonalas labdarúgó mérkőzésen. Természetesen egyikük sem gondolta, hogy a gyerekek lelkesedéssel ellensúlyozzák az idősebbek rutinját, így egy sokgólos találkozót láthatott a közönség, az olimpiai bajnok nevét viselő tornacsarnokban.

Az összecsapás egyik legnagyobb kérdése az volt, hogy Király Gábor a válogatott mérkőzése után mikor áll ismét kapuba. A csapattársak egyöntetű szavazását követően - igaz, nem a megszokott szerelésében - vállalta a megtisztelő feladatot a Haladás portása. Az eredmény ezúttal másodlagos volt, így ha nem is jegyzik fel a krónikák ezt az összecsapást, bizonyára örökké emlékezetes marad a gyerekek számára.

Haladás - Bercsényi világbajnoki döntő, Szombathelyen! ;-)

Közzétette: Frisss.hu – 2016. december 6.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére