Szerva itt, csere ott

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2017. július 08., szombat •
A legnagyobb érdeklődés a páros lábtenisz-versenyt és a röplabdázó csinos lányokat kísérte, de a kispályás foci és a sakk is sokakat megmozgatott a Tófürdőn. A szombati strand sportnapon jártunk.
Szerva itt, csere ott

Annak ellenére, hogy számos program helyszíne volt ma Szombathely, a nyári hőségben mégis sokan kilátogattak a Tófürdőre, ahol strandolhattak és sportolhattak is. A Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett programhoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) biztosította a keretet, a sportrendezvényeket pedig a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség bonyolította le. 

Nagy hagyományai vannak a strandon a sportnapoknak, és ez a múlt heti kedvezőtlen időjárás miatt a mai napra halasztott rendezvényeinken is meglátszott, hiszen több mint kétszázan próbálták ki magukat a különböző sportágakban – tudtuk meg Varga Jenő főszervezőtől.  

Szinte minden sportpályát igénybe vettek a Tófürdőn, hogy a 33 fokos hőségben is sportolni vágyó szombathelyiek igényeit kielégítsék. Egyedül a kosárlabda maradt el, mert az esti eső nem száradt fel és balesetveszélyes lett volna rajta a játék, így a strandröplabda, a sakk, a lábtenisz egyéniben és párosban, a 4+1 fős csapatokkal kispályás foci, de a szétrúgó verseny is a strand sportnap programján szerepelt.

Ez utóbbi esetében a két kiskapu egymástól 20 méterre lett felállítva, a párosok 5 rúgást hajtottak végre, majd, aki több gólt ért el, az továbbjutott. 

Gerencsér Tibor, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség elnöke a helyszínen elmondta, hogy a sportnapot kezdeményező Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, Czene Attila tett ígéretet, hogy a kezdeményezés akár már télen, a jégpályán is folytatódhat, de a jövő nyáron biztosan megrendezik újra a sikeres strand sportnapot. 

A mintegy kétszáz sportoló legjobbjai érmet, serleget és pólót vehettek át.   
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére