Szent Márton már a sulikban is

frisss.hu - szombathely.hu - Horváth Csaba • 2015. május 19., kedd •
Giga tempóban zajlik a felkészülés a 2016-os Szent Márton évre Szombathelyen. A város most a fiatalabb generációkat szeretné megcélozni.
Szent Márton már a sulikban is

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerületével. Az erről szóló dokumentumot tegnap délután Puskás Tivadar polgármester és Fodor István tankerületi igazgató írta alá a Városházán.

A Szent Márton születésének 1700. évfordulójának tiszteletére rendezendő jubileumi ünnepségsorozatra történő felkészülés jegyében az önkormányzat egyik feladata, hogy megszólítsa a város valamennyi általános és középiskolás tanulóját. Az együttműködés lehetőséget ad arra, hogy a Tankerület fenntartásában lévő iskolák pedagógiai programjába beépüljön Szent Márton szellemi és kulturális hagyatékának ápolása, illetve a pedagógusokat a témához kapcsolódó szakmai programokon való részvételre ösztönözze.

Az együttműködési megállapodásban az Önkormányzat és a Tankerület vállalta, hogy folyamatosan egyeztetik a 2015-ben megvalósuló programokat és a 2016-os Szent Márton évi ünnepségsorozat előkészületeit, feladatait és azok végrehajtását.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére