Szent Márton ládáját töltve lehet segíteni a rászorulókon

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. december 04., péntek •
Összefogott a Szombathelyi Egyházmegye és a Zalaco Sütőipari Zrt. a segítés jegyében. Veres András szerint a segítés lelki kötelesség kell hogy legyen Szent Márton városában.
Szent Márton ládáját töltve lehet segíteni a rászorulókon

A Szombathelyi Egyházmegye és a Zalaco Sütőipari Zrt. közös akciója indult el tegnap. Csütörtök délelőtt Zalaegerszegen, délután Szombathelyen indult a jótékony gyűjtés, aminek a lényege, hogy az emberek megismerjék Szent Márton szellemiségének bizonyosságát. „Aki jót tesz, örömben részesül és örömöt okoz.„ – mondta Veres András megyéspüspök, aki hozzátette a megye minden sütőipari egységet megkerestek a jótékonykodással és csak a Zalaco állt az ügy mellé. A lényeg, hogy minden zalaegerszegi és szombathelyi Zalaco üzletben kihelyezik Szent Márton ládáját, amibe a vásárlók által szánt pékáruk kerülnek. Ezeket a kis csomagokat a szegények, rászorulók kapják. Az összegyűjt adományokat a Szombathelyi Egyházmegyei Charitas munkatársai juttatják el a legszegényebbeknek és nagycsaládosoknak. 

A megyéspüspök szerint minden ember jó, és mindenki vágyakozik rá, hogy a jót megélje. „Ez belső lelki békét, önmegerősítést ad. Biztos, hogy vannak közben, akik nem tudják, hol, hogy tudnak segíteni. Ezek az adományok azonban eljutnak azokhoz, akiknek nagy szüksége van rá.”

Puskás Tivadar polgármester is örült a kezdeményezésnek, ami tökéletesen kiegészíti a város mottóját: Szombathely, a segítés városa. A gyűjtés amúgy a Szent Márton évhez kapcsolódva 2016-ban is folytatódik, sőt egész évben várják a kis csomagokat.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére