Szent Márton bélyegeken, képeslapokon

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2016. március 31., csütörtök •
Egyedi és megismételhetetlen darabok ezek. Korabeli Facebook-posztok.
Szent Márton bélyegeken, képeslapokon

Ez a kiállítás korábban már Felsőőrön is megjelent, ott nagy sikere volt Kőszegfaliné Pajor Klára és Steindl Rezső válogatásának. Az Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakképző Iskola galériáján régi bélyegeken és képeslapokon köszönnek vissza különböző Szent Márton-ábrázolások. A megnyitó előtt az iskolások énekes, verses műsorral jelezték, itt a tavasz.

Puskás Tivadar polgármester beszédében kiemelte, ez a kiállítás igazi szombathelyi, hiszen Szent Mártonhoz kapcsolódik. 1989. augusztusában alakul meg Szombathelyen a Bélyeggyűjtő egyesület, aminek a válogatása most is kuriózum. Gondoljuk csak bele, manapság már nem postán adjuk fel a leveleinket, hanem elektronikusan, így nincs szükség bélyegre.

A nyaralási emlékeket sem képeslapon meséljünk el szeretteinknek, hanem feltöltjük az Instagramra. Az internet térhódításával ezek is a feledésé lesznek egyszer. Erről a tényről Fodor István, a szombathelyi tankerület igazgatója is említést tett, szerinte az akkori üzenete fontos ezeknek az emlékeknek. Ahogy Szent Márton személyiségének is.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére