Szemetes terület, kátyús út - ez is Vas megye!

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. február 09., kedd •
Ismét panaszkodtak olvasóink, ezúttal szemetes területre és rossz minőségű útra. Igazuk volt!
Szemetes terület, kátyús út - ez is Vas megye!

A múlt héten megjelent, a Márton Áron utcáról szóló írásunk után számos olvasói hozzászólás, levél érkezett. Két panasznak is utánajártunk, megnéztük mi a helyzet Toronyban, valamint Bucsu és Bozsok között.

Elmentünk Toronyba, ahol jelezték, hogy a torony mellett a bozótosban rengeteg szemét van, talán valaki odahordja. Csak gyűlik és gyűlik. Valóban így van! Több száz méteren át üvegek, műanyag flakonok, elektronikai eszközökhöz tartozó alkatrészek, ruhaneműk, fűnyírómaradványok, befőttes üvegek, vödrök, söröz dobozok, ládák és szivacsok hevernek a földön. Emellett aktatáskát, kis traktort, lavort, gumicsizmát, bútort, autógumit, sőt még egy televíziót is találtunk. Hosszú ideig sétálgattunk, amíg szemét nélküli részhez értünk. A kérdés az, ki hordja ezeket oda, és miért nem foglalkozik a problémával senki sem? Olyan borzasztó a helyzet, hogy ezt nem lehet nem észrevenni. Mellette (a toronynál) pedig rendezett a terület, azt gondozzák. Tehát látják, hogy szemközt minden tele van hulladékkal.

Itt még nem ért véget a kalandozásunk. Átkocsikáztunk Bucsu és Bozsok közé, ahol az út minőségét kifogásolta a frisss.hu olvasója. Ezt a szakaszt már felújították, de sajnos annyira mégsem jó a helyzet, teszteltük. A "befoltozott" kátyúkat továbbra sem árt kikerülni, nem kellemes autóval áthaladni. Egy szakaszt szépen "kisimítottak", aztán folytatódik a gödrös résszel. De! Éppen kint voltak a szakemberek, akik igyekeztek rendbetenni az utat, tehát javulhat a helyzet (egy-egy szakaszon biztos).

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére