Szakmákról gyerekeknek – VR szemüvegen keresztül

frisss • 2019. május 16., csütörtök •
Tavasszal ismét útnak indult a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztást támogató „Szakmavilág” roadshow kamionja.
Szakmákról gyerekeknek – VR szemüvegen keresztül

Az eseménysorozat a Szakma Sztár Fesztiválról indult március 12-én és május 31-ig várja az érdeklődőket. Vas megyében május 17-én Celldömölkön, 20-án Sárváron és 21-én Körmenden várja ez az újszerű bemutató a felső tagozatos, 6-7. osztályos diákokat. A roadshow célja, hogy ehhez a fiatal korosztályhoz közelálló eszközökkel, élményt adva kerüljenek bemutatásra a különféle szakmák.

 

A kamionban nyolc fiatal próbálhatja ki egyszerre, hogy milyen izgalmas feladatokkal találkozik egy építőipari szakember, egy autószerelő, egy szakács vagy éppen egy divattervező. A virtuális térben például egy konyhában főzéshez válogathatják össze az alapanyagokat és készíthetik el az ételt a diákok, varrhatnak ruhát, fotózhatnak, építkezhetnek. Így játékosan pillanthatnak bele a szakmák fortélyaiba.

A kamion mellett lévő sátorban pályaválasztáshoz szükséges ismerettel gazdagodnak, szakmai fogásokat próbálhatnak ki a diákok.

A program menete:

  • A helyszínen a tanácsadók egy rövid prezentációval ismertetik, hogy miért fontos a pályaorientáció, milyen lehetőséget nyújt a pályaválasztás előtt álló diákoknak.
  • Ezt követően egy rendhagyó VR aktivitással a résztvevők kipróbálhatják azt a szakmát, amit a legizgalmasabbnak tartanak. Az eszköz segítségével beleleshetnek többek között egy autószerelő, egy női szabó vagy épp egy fényképész életébe.
  • A virtuális szakmaválasztásra minden résztvevőnek 8 perc áll a rendelkezésére és a folyamatban hoszteszek segítenek.
  • Az aktivitásban résztvevők megpörgethetik a Szakmavilág szerencsekerekét, és többek között hátizsákot, fülhallgatót vagy pendrive-ot nyerhetnek.
  • A várakozók pedig egyedi kézműves aktivitásokban kipróbálhatják magukat más szakmákhoz kapcsolódóan.

 

Mindhárom helyszínen 8.30-kor nyit a kamion, délután 16 óráig tart nyitva. A helyi iskolákkal való együttműködésnek, a tankerületi központok segítségének köszönhetően helyszínenként közel 200 diák ismerheti meg a szakmák világát VR szemüvegen keresztül.

Ezt megelőzően 8.00 órától a helyi városi és iskolai vezetőknek mutatjuk be a Szakmavilág kamiont.

közösség

további frisss

lap tetejére