Szakítás és lökés: súlyemelő-verseny Tóth Géza emlékére

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. március 11., szombat •
Serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korosztályban 20 egyesület 81 emelője lép dobogóra, hogy bizonyítsa, ott a helye a felnőtt Európa-bajnokságon, illetve az ifjúsági világbajnokságon.
Szakítás és lökés: súlyemelő-verseny Tóth Géza emlékére

Szombat reggel 9 órakor emelték meg az első súlyokat a serdülő és az ifjúsági fiú versenyzők az idei Súlyemelő Savaria Kupán, amelyet hatodszor bonyolítanak le az elmúlt évszázad legeredményesebb Vas megyei sportolója, Tóth Géza emlékére. 

Délelőtt 11 óra 30 perckor a legendás sportolóról elnevezett téren Szombathely Megyei Jogú Város, a Haladás VSE és a Dobó SE nevében megkoszorúzták a súlyemelő tiszteletére emelt emlékművet. 

Ezt követően, a volt Szent-Györgyi iskola tornatermében Koczka Tibor alpolgármester nyitotta meg a versenyt.

Bár ideiglenes helyen, de mindig nagy örömmel tölt el, hogy Tóth Géza emlékére újra kiemelkedő sportversenyt rendezhet Szombathely - fogalmazott a sportért is felelős alpolgármester, majd a legendás súlyemelő lányait virágcsokorral köszöntötte a Magyar Súlyemelő Szövetség, a Haladás VSE és a Pannonsport Kft. 

Ezután, 12 órától a serdülő, ifi és a junior lányok kerültek főszerepbe. 

Az első versenyek eredményhirdetése után, délután, 14 óra 30 perctől a junior férfiak, aztán 16 óra 30 perctől a felnőtt hölgyek, közöttük is a házigazda Haladás VSE 12 emelője, élükön a szombathelyi válogatott kerettagok, Bazsó Bianka, Polgár Mirijam, Boros Viktória és Gyürüs Barbara szakította és lökte ki a súlyokat.  

Végül pedig 18 óra 30 perctől a felnőtt férfiak, közöttük is a jelen ,,legerősebb magyarja, a + 105 kg-ban induló Nagy Péter is versenybe száll.  

Ezen a versenyen dől el, hogy kik indulnak majd az április 1-jén kezdődő spliti felnőtt Európa-bajnokságon és a bangkoki ifjúsági világbajnokságon. A versenyekre 21 óráig érdemes kilátogatni. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére