Sportágak bűvöletében: gyerekek, anyák, apák, nagyszülők és a sport

Szita Róbert - Bodorkós Máté • 2016. szeptember 03., szombat •
Ma a szülőkkel, családokkal érkeztek a gyerekek sportágat választani.
Sportágak bűvöletében: gyerekek, anyák, apák, nagyszülők és a sport

Amíg a pénteken az óvónőkkel és osztályfőnökökkel érkeztek a gyerekek a nagy sportágválasztóra, addig szombaton már a szülők és nagyszülők kísérték el a kicsiket és nagyokat az Egyetemi Sportcsarnokba. 
A program ugyanaz volt, mint tegnap, negyven sportág szombathelyi művelője, edzők, sportolók és sportvezetők várták az apróságokat és kísérőiket a sportcsarnokban és az udvaron felállított standokon.   


Kívés István főszervező a helyszínen elmondta nekünk, hogy a negyven sportágon belül még szekciók is vannak, hiszen például a birkózás esetében a kötöttfogás mellett a szabadfogással is megismerkedhettek a lurkók, de ökölvívásból és kézilabdából és röplabdából is két-két klub mutatta meg az alapvető sportági tudnivalókat. 


Újdonságunk az erdei akadálypálya nagy népszerűséget szerzett.  Nem csoda, hiszen farönkökből építettük fel, a pálya leküzdéshez pedig fára mászni, íjazni, dárdát dobni, dobozokat áthelyezni, akadályokat átugrani, sőt, még létrát mászni is muszáj. Nem egyszerű a pálya, melyet csak úgy lehetett teljesíteni, hogy közben egy felnőtt felelősséget vállalt az akadálypályát teljesítő gyermekért. Igazi kalandpálya volt, nem lehetett csak úgy nekirohanni – tette hozzá az Egyetemi Sportcsarnok vezetője.  

A szülőkkel, családokkal érkező gyerekek tegnap megismerkedhettek a leginkább kedvelt sportággal, ma pedig sokan már a sportág kiválasztásáig is eljutottak és többen azt is megígérték, hogy hétfőn már a szakosztályok első edzéseit is felkeresik, mert atléták, kézilabdázók, kosárlabdázók, birkózók vagy éppen jégkorongozók szeretnének lenni.  

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére