Sosem látott képeken a 70-es évek rock legendái

Frisss.hu/nymag.com - Fotó: Michael Zagaris/Reel Art Press • 2016. december 27., kedd •
Amikor a sportfotósnak különös hobbija akad.
Sosem látott képeken a 70-es évek rock legendái

Michael Zagaris az 1970-es években kezdett el rockzenészeket fotózni, igaz, abban az időben főleg sportfotósként tevékenykedett és a San Francisco 49ers és az Oakland A csapatok meccseit fotózta. A városa meg akkor élte a rock and roll aranykorát és ez a közeg hamar felszippantotta Michaelt is. Szóval, szabadidejében fogta a kameráját és elment koncertekre, ahol akkoriban olyan, alig ismert zenészek léptek fel, mint Patti Smith, Blondie, vagy a Rolling Stones.

Patti Smith - Fotó: Michael Zagaris/Reel Art Press

Zagaris képei szűk keresztmetszetet adnak egy figyelemre méltó korszakról, pedig vannak színpadi és színfalak mögötti képei is a legnagyobbakról. Pedig egy időben fel akart hagyni a fotózással, mert politikus akart lenni. Be is állt Robert F. Kennedy kampányába 1968-ban, de Kennedyt lelőtték. Aztán az egyik koncert után a gitáros Eric Clapton látta Michael képeit és győzködni kezdte, hogy folytassa, így végül maradt a szakmájánál és olyan zenészeket fotózott, akikből később legendák lettek.

Etta James - Fotó: Michael Zagaris/Reel Art Press

A könyv, a "Total Excess: Photographs by Michael Zagaris" a Reel Art Press gondozásában jelent meg és bemutatja ezt a csodás korszakot, a 70-es évek lázadó ifjúságát, Zagaris pedig kommentárokban meséli el, milyen volt ott lenni.

Lou Reed - Fotó: Michael Zagaris/Reel Art Press

Mick Jagger - Fotó: Michael Zagaris/Reel Art Press

Rod Stewart - Fotó: Michael Zagaris/Reel Art Press

Blondie - Fotó: Michael Zagaris/Reel Art Press

közösség

további frisss

lap tetejére