Söre Peti ismét a kenguruk földjén kápráztatja el a közönséget

PCS - fotó: Péntek András, flatlandbmx.hu, Kate Pardey • 2017. március 22., szerda •
A többszörös BMX flatland világbajnok az MMIK előtt kezdte pályafutását, hamarosan Bánhegyi Adriennel, Bánhegyi Katával és Németh Norberttel készül egy közös produkcióra.
Söre Peti ismét a kenguruk földjén kápráztatja el a közönséget

Az egész a BMX banditák című filmmel kezdődött, aztán Söre Peti gondolt egy merészet és lement az MMIK előtti térre bicajozni. Akkor még nem sejtette, hogy egy életre szóló szerelem veszi kezdetét, amely több mint húsz éve tart. A többszörös világbajnok jelenleg Ausztráliában van és remekül érzi magát.

Az extrémitás a védjegyeddé vált. Ott is merész produkciókkal nyűgözöd le a közönséget, hiszen nem először jársz Ausztráliában?

Természetesen.  Nagyon szerencsés vagyok egyébként, mert már negyedik alkalommal jöhettem vissza szerepelni! Négy évvel ezelőtt megkerestek a 360 Allstars csapatból, hogy szeretnének egy BMX-est is betenni a showba. Így kezdődött minden. Nagyon örültem a lehetőségnek, mert Ausztrália mindig is álmaim úti céljához tartozott! A 360 Allstars egy extrém show amiben breaktáncosok , artisták, zenészek együtt mutatják be a legjobb elemeiket, gyakorlataikat, mindezt élő zenére! Ennek köszönhetően már kétszer utaztam velük körbe egész Ausztráliát. Szinte minden színházban felléptünk, szerencsére nagy sikert aratva. Természetesen én BMX-el lépek fel, de van egy hatvan másodperces karika számom is. Ugyanakkor megesik, hogy táncolnom és előfordul, hogy színészkednem is kell!  A produkcióban egyébként egyedül vagyok magyar, többiek ausztrál, koreai, amerikai nemzetiségűek.

Mennyi időt töltesz kint és mit tervezel megnézni, amikor nem „dolgozol”?

Közel két hónap, amit kint töltök. Adelaidben a Fringe fesztiválon lépünk fel szinte minden nap, az utolsó 2 hetet pedig Perthben töltjük! Szóval nagyon nem jut idő a kikapcsolódásra.

Milyen emberekkel volt szerencséd eddig kint találkozni?

Nagyon sok, érdekes emberrel találkozok, természetesen a munkámnak köszönhetően. Szinte a világ minden tájáról megismerhettem embereket. A helyiek egyébként nagyon kedvesek, mindenki mosolyog, még az idegenekre is. Kézzel fogható szinte a kiegyensúlyozottságuk, sokkal türelmesebbek az emberek itt, mint a világ más tájain. Szinte csak pozitív élményem van az ausztrál emberekkel kapcsolatban.

Azért remélem, hogy mielőbb hazajössz és minket is lenyűgözöl. Mikor és hol láthatnak legközelebb a vasi rajongók?

Nem kell már sokat várni, hiszen május hatodikán lépünk fel az Artariffal, amit nemrég három nagyon profi sportolóval raktunk össze. A csoport tagjai: Bánhegyi Adrienn, Bánhegyi Kata, Németh Norbert és jómagam. Szabadidőmben meg szeretnék kicsit a BMX fejlődésemre is koncentrálni! Hogy majd május közepétől Németországba utazunk a 360 Allstars formációval!

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére