Sok munkát adott az eső a Katasztrófavédelemnek

vkriszti-Katasztrófavédelem • 2014. október 22., szerda •
Az erős szél és a hirtelen lezúdult sok csapadék több településen adott munkát a megye tűzoltó egységeinek. Letört faágak eltávolításához, felgyülemlett víz szivattyúzásához riasztották a tűzoltókat.
Sok munkát adott az eső a Katasztrófavédelemnek

Egy háromméteres faág tört le ma hajnalban Hegyfalu külterületén, a 86-os főút mentén, amit a sárvári hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével feldaraboltak és eltávolítottak, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

Egyházasrádócon a mezőgazdasági területekről, illetve a közeli dombról nagy mennyiségű víz zúdult a településre, amely körbezárt négy családi házat és egy élelmiszerboltot. Itt a helyi önkéntes és körmendi hivatásos tűzoltók szivattyúzási feladatot hajtottak végre. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Perenyénél megemelkedett a Perint-patak vízszintje, és nagyobb mennyiségű esővíz gyűlt össze, harminc helyi önkéntes hat lakóházat homokzsákokkal védett meg a víz betörésétől.

Söptén négy lakóházat veszélyeztetett a víz, itt a szombathelyi hivatásos tűzoltók vízszivattyúzási munkálatokat hajtottak végre.

Szombathelyen, a Hattyú utcában szintén a felgyülemlett víz szivattyúzását végzik a helyi hivatásos tűzoltó egységek.

A megyei katasztrófavédelem Perenyére, Söptére és Szombathely, Petőfi-telepre 1000-1000, Jákra pedig 2000 homokzsákot biztosított a lakóházak bevédésére.

Mostanra megszűnt a csapadéktevékenység a megye területén, és mindenütt megkezdődött a földeken felgyülemlett csapadék csökkenése. A meteorológiai előrejelzések szerint északnyugat felől fokozatosan csökkenő intenzitás mellett még további jelentős mennyiségű csapadék várható a nap folyamán, de 20 mm-t meghaladó csapadék elsősorban az Északi-középhegységben, Alföld középső és északi részein, illetve délnyugaton valószínű.

Vas megye több járásában jelenleg is elsőfokú meteorológiai riasztás van érvényben a várható erős szél miatt, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

közösség

további frisss

lap tetejére