Sípmesterek egymás ellen

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 08., vasárnap •
Immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a labdarúgó-játékvezetők teremfoci-tornáját. Vas megye, illetve Szombathely másodszor házigazda.
Sípmesterek egymás ellen

Pontosan 10 évvel ezelőtt, 2007-ben is Szombathelyen rendezték a sípmesterek tornáját. Ilyen alkalmakkor a sport mellett a szakmáról is szó esik. Megtudtuk, hogy hiába népszerű a játékvezetés a fiatalok körében, a számos képzés ellenére mind országosan, mind Vas megyében továbbra is játékvezető-hiány tapasztalható. Sok esetben csupán 2 sípmester jut a megye III-as meccsekre. 

A XII. Sípmester Fesztiválon viszont nincs hiány a bírókból, jelenleg Szombathelyen a legmagasabb az 1 pályára jutó játékvezetők aránya. Az Aréna Savária kiscsarnokában 19 megye és Budapest legjobban focizó játékvezetői, összesen mintegy kétszázan mérik össze labdarúgó-tudásukat ezen a hétvégén. 

Szombaton 4 csoportban 5-5 csapat döntötte el, hogy ki szerepelhet a felsőházban. A csoportokból továbbjutó 2-2 együttes, tehát összesen 8 gárda kieséses rendszerben vasárnap dönti majd el, hogy ki lesz a legjobb. 

A szervezők egyikétől, Tuczai Mikóstól megtudtuk, hogy a 20 perces összecsapásokon idén is a sokszoros bajnok budapestiek az esélyesek, de a vasiak is nagyon szeretnék elhódítani a kupát. A győztes kiléte vasárnap délután derül ki.    

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére