Semmiségek, amik feszültséget okoznak bennünk az ünnepek alatt

Szerző: Frisss.hu/huffingtonpost.com - Fotó:huffingtonpost.com • 2016. december 23., péntek •
Hogyan kerülhetjük el a felesleges vitákat, és ha már megtörtén a baj, akkor mi a megoldás?
Semmiségek, amik feszültséget okoznak bennünk az ünnepek alatt

Mindenki meghitt, nyugodt és békés ünnepekre vágyik, azonban az év végi hajtástól előfordulhat, hogy annyira felgyülemlik a feszültség bennünk vagy a párunkban, hogy viták sorozatát kell elsimítanunk. Hogyan kerülhetjük el ezt, és ha már megtörtént a baj, akkor mi a megoldás?

Korlátlan pénzköltés, amíg csak a pénztárcánk bírja

A karácsony eredeti üzenete sajnos kezd egyre jobban kikopni és a helyét mára a mértéktelen fogyasztás vette át. Az embernek kétszer át kell gondolnia egy-egy csilivili kirakat előtt, hogy enged-e a csábításnak. Ráadásul a reklámok is mind pénzköltésre sarkallnak, így simán megeshet, hogy kicsit jobban megszalad a ló az ünnepek előtt. A túlköltekezés hatalmas konfliktusforrás lehet, pláne, ha a pároddal teljesen más a pénzkezelési módszeretek. Arról, hogy nem lesz érvágás a karácsony, itt írtunk pár hete. 

Fotó: triabeauty.com

Minden az ajándékok körül forog vagy mégsem?

Nemcsak a költekezés, hanem a vásárlás miatt is kirobbanhat egy húzósabb vita. Nektek is ismerős lehet a szituáció, hogy egyikőtök már hónapokkal az ünnepek előtt szeretné beszerezni az ajándékokat, a másik meg az utolsó pillanatig halogatná. Hogy megelőzd ezt a kellemetlen helyzetet, magyarázd el a párodnak, hogy egy csapatként intézzétek az ügyet, hiszen minden egyes darabbal együtt szereztek majd örömet.

Különböző ünnepi hagyományok

Minden családban kicsit másként ünnepelnek. A menütől egészen az ajándékozási szokásokig különböző variációk léteznek. Hatalmas szükség van ilyenkor a kompromisszumokra, hogy mindenkinek nyugisan teljen a karácsonya. Legyetek rugalmasak, ne ragaszkodjatok a megszokásokhoz, mert még az is lehet, hogy igazán különös élményben lesz részetek. Másrészt ebből új közös szokások is kialakulhatnak, amik még közelebb hozhatnak titeket egymáshoz.

Fotó: redbookmag.com

Ünnepi stressz és kiégés

Az ünnepi rokonlátogatásoknak, vendégfogadásoknak nem csak pozitívumai vannak, ilyenkor nagy eséllyel fenyeget minket a teljes kiégés. A vendéglátás vagy a rokonlátogatás is sokat kivehet belőlünk. Az előzőnél házigazdaként gondoskodnunk kell a menüről és a jó hangulatról, míg az utóbbinál fárasztó lehet a sok utazás és hatalmas dózisban kapjuk a legkülönbözőbb embereket. Az így felhalmozódott stressz könnyen a szerelmünkön csattanhat. Hogy ezt elkerüljétek, beszéljétek meg, kik azok az ismerősök, családtagok, akiket feltétlenül szeretnétek meglátogatni. Elvégre senki sem várhatja el, hogy két hétig egyfolytában úton legyetek. Ha pedig a vendéglátó szerepét töltitek be, akkor osszátok meg egymás között a feladatokat. 

via huffingtonpost.com

közösség

további frisss

lap tetejére