Santorini 1.nap: kettő arany, kettő ezüst és egy bronz az Európa-bajnokságról

Szita Róbert • 2017. május 03., szerda •
Horváth Győző és felesége, Hajni, valamint Gál Encsi is éremmel ünnepelt a Santoriniben rendezett Európa-bajnokság 1. napján. Nem akármilyen napjuk volt a szombathelyieknek.
Santorini 1.nap: kettő arany, kettő ezüst és egy bronz az Európa-bajnokságról

Igazán kiváló napot zártak a Sukothai Team szombathelyi sportolói. Horváthné Hajni Európa-bajnok lett full contactban, míg Gál Encsi EB bronzérmet szerzett semi contact kategóriában, mindketten a nehézsúlyú hölgyek versenyében léphettek fel a dobogóra. 
Hajni az 1.fordulóban előnyerő volt, aztán egy holland versenyzőt győzött le az elődöntőben, majd a fináléban egy román lánynál bizonyult jobbnak!

Encsinek 3 meccse volt a semi contact kategóriában, ahol végül egy holland ellenféltől szenvedett vereséget.  

A szombathelyi különítmény vezetője, Horváth Győző light contact versenyszámban ezüstérmet szerzett, miután a döntőben több alkalommal is nagyobbat ütött és rúgott az engedélyezettnél, ezért leléptették, ezüstérem lett a ,,jutalma”. 

És még ezek után jött a hab a tortán, történt ugyanis, hogy a light contact kategóriában 2-2 gypztes meccs után a döntőt a két magyar, pontosabban a két szombathelyi lány vívta és a 3X2 perces meccs után Hajni ünnepelhetett újra Európa-bajnokként, Encsié lett az ezüst.

Csütörtökön folytatódik az Európa-bajnokság, kick light, low kick, K1 küzdelmek lesznek műsoron és már kötelek közé lép a szombathelyi csapathoz tartozó Horváth Niki és Horváth Marcell is, valamint a formagyakorlatokban Gál Róbert is. 
 

 

közösség

további frisss

lap tetejére