Rúzsa Magdival, táncos, és gyereknapi programokkal támad be az Agora tavasszal

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2017. április 06., csütörtök •
Sőt, április 11-én ingyen kávé is jár. Egy kattintás és mondjuk, hol.
Rúzsa Magdival, táncos, és gyereknapi programokkal támad be az Agora tavasszal

Sajtótájékoztatón ismertették, milyen programok várnak a szombathelyiekre az elkövetkező napokban. Parais István az Agora igazgatója kiemelte, az idei programok elsősorban a közösségekre épülnek, amik köthetőek elsősorban a táncos eseményekhez. 

A sajtótájékoztatót színesítették a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Művészeti Iskola és az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes tagjai.

Tavaszi-nyári programkínálat:

Április 11, Magyar Költészet Napja

8:00-16:00 Szimfonia Kávézó, Cinema Café, Spricc Romkocsma -Fizess költészettel!

Aki e napon 8 és 16 óra között magával hozza és „leadja” kedvenc magyar versének nyomtatott vagy kézzel írott változatát, azt a Szimfónia Kávézóban és a Spricc Romkocsmában kávé, a Cinema Caféban kávé és sütemény várja. Elő a versekkel!

10:30-11:00 Weöres Sándor-szobor - Versfal

Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, április 11-én 10:30 órai kezdettel a Weöres Sándor-szobornál helyi fiatalok előadásában megzenésített versek hangzanak el, miközben arra hívjuk a városlakókat, a diákokat, illetve Önöket, hogy helyezzék el kedvenc magyar verseiket az erre a célra kihelyezett falunkon nyomtatott vagy kézzel írott formában. Kedvezőtlen időjárás esetén az MMIK előterében tartjuk meg programunkat.

16.00 -22:00 Agora Savaria Filmszínház- Gerillavers

A délutáni műsorrendi vetítések előtt a Nagy Lajos Gimnázium drámatagozatos diákjai versekkel lepik meg a gyanútlan mozilátogató közönséget.

Egész nap- Savaria Filmszínház (F)utólag

Magyar költők haikui és négysorosai jelennek meg az AGORA – Savaria Filmszínház futófényein napkeltétől napnyugtáig.

Április 12, 20:00 - Európa Kiadó koncert, Sportház

Április 21, 22:00 Pétery Bori és LOVE Band, Savaria mozi

Április 26, 19:00 Máté Péter: Egy darabot a szívemből, musical, Sportház

Április 29. - Tánc világnapja,  Szombathely, Fő tér

10:00-12:00 Gyerek promenád,  Helyszín: Fő tér - Nagyszínpad

14:00-18:00 Tánc világnapi forgatag, Helyszín: Fő tér- Nagyszínpad, Császárkő, Savaria tér

16:00-17:00 Tánczenei koncert Molnár György Lyra díjas harmonikaművész és zenekara, Helyszín: Császárkő

19.30 Kodály útjain A Tiszta Forrás Zenekar és az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes műsora, Helyszín: Agora –MSH

Fellépő közreműködők: Aranyhíd-EGYMI, Attitüde Balettiskola, Boglya Népzenei Együttes, Dr. Pesovár Ernő AMI, ELTE SEK Szökős NTE, Energy Dance Team, Francsics Viktória, Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub, ISIS Táncklub, Just For Fun Country Linedance Club, Kiss Aletta A Maya, Kortárs fúzió, Kummer Táncegyüttes, Lorigo TSE, Mira Orient Art, Molnár György Lyra díjas harmonikaművész és zenekara, Movement Academy, Németh Anita Nethy, Pete Liliána Lilith, Pro-Art TSE, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Reményik Kortárs Táncműhely, Rimányi Táncstúdió, Savaria TSE, Shamila és ISIS Gyöngyei, Szombathelyi Sportiskola Tornászai, Szombathelyi Zumba® Kids Csapat, Tango Argentino, Tiszta Forrás Zenekar, Ungaresca Táncegyüttes, Westdance, Westside TSE.

Május 5, 19:00 Numera - Kovács András Péter és Kormos Anett, MMIK

Május 6, 19:00 Irigy Hónajmirigy, Sportház 

Május 7, 19:00 Anyák napi operett gála, Sportház

Május 13, 22:00 30Y koncert, Savaria mozi

 Május 19.12:00 - Quadrielle, Fő tér

A Quadrille - bemutató kizárólagos magyarországi helyszíne minden évben Szombathely. Évről-évre szinte valamennyi helyi középiskola képviselteti magát a rendezvényen. 12.00 órakor sípszóra indul a napóleoni időben élt arisztokrácia divatos tánca, a francia négyes Szombathely Fő terén, körülbelül szombathelyi 300 diák részvételével.

Az idei Quadrille-ra a következő iskolák kaptak meghívót:

Brenner János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium, Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma,  Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, SZOSZSZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma, Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakképző Iskolája, Perintparti Szó-Fogadó Szombathelyi Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium,  Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Szakgimnáziuma és Kollégiuma, Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium, Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium, Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium.

Máus 23, Hangszert a kézbe!, Sportház - Országjáró könnyűzenei játéktér és ismeretterjesztő programsorozat

Május 28. (vasárnap) 13.00-19.00 óra - Városi gyereknapi forgatag 

Helyszín: AGORA- MSH (Szombathely, Március 15. tér 5.)

Bár a gyermekes családok életében minden nap a gyerekeké, május utolsó vasárnapját hivatalosan is a gyermeknapként ünneplik a világ számos szegletében. Ünnepeljük őket, velük játszunk és örülünk, nekik kedveskedünk programmal, játékkal, családi együttléttel, közös élményekkel, sok-sok meglepetéssel és mosollyal.

Városunk egy éve felújított közművelődési intézménye, az AGORA – Művelődési és Sportház az új helyszíne az idei városi Gyermeknapi Forgatagnak. Az épület minden zegébe- zugába, és az épület előtti óriási térre várjuk a családokat, apróságokat és nagyobbacskákat, gyermeklelkű, játékos szülőket és nagyszülőket színpadi előadásokkal és koncertekkel, játszóprogramokkal és egyéb különleges programelemekkel. 

Az idei AGORA Gyermek Művészeti Fesztivál szereplőinek műsora után Vitéz László - Az elátkozott kincs kalandjaival szórakoztat a Mesebolt Bábszínház. Messzi földről, de annál nagyobb közönségtáborral érkezik a Rutkai Bori Banda élőzenés koncertjével, a Pizsamátorral. 

A legkisebbeknek kínál izgalmas felfedeznivalókat a babasarok, a Bóbita játszószőnyeg, és az állatok megismerésére a Fekete István Állatvédő Egyesület állatsimogatója.

A nagyobb gyerkőcök sem maradnak tennivaló nélkül a színpadi programok között. Többféle interaktív játék csábítja ügyeskedésre és kalandozásra őket, míg az „ügyeskezűeket” a kézműves gyermekfoglalkoztatók várják.  Az ókori ügyességi, az asztali, logikai és a népi fajátékok kipróbálása után rendőrségi bemutatón pillanthatnak be e titokzatos és izgalmas foglalkozás rejtelmeibe a kíváncsi lurkók. A kavalkádot több együttműködő civil szervezet programkínálata teszi még változatosabbá és sokszínűbbé. A programokon való részvétel ingyenes!

Június 03. szombat, 52. Savaria Nemzetközi Táncverseny - WDSF World Cup Latin/Latin Világkupa

Helyszín: Szombathely, AGORA – Művelődési és Sportház

Az ország legrégibb hagyományokkal rendelkező táncversenye 2017. június 3-án kerül megrendezésre, a felújított AGORA - Művelődési és Sportházban.

A versenyen számos ország legjobb párosai, meghívott fellépők lépnek parkettre.

Június. 24 - Szentivánéji Vigasságok 

Helyszín: Szombathely, Emlékmű és Csónakázótó környéke

A Szentivánéji vigasságok tradicionális rendezvénye nyárköszöntő vigasságra, igazi közösségi együttlétre és a népi hagyományok felelevenítésére csábítja az érdeklődőket. A legismertebb együttesek, szombathelyi zenészek és táncosok előadásait tekintheti meg a nagyközönség, de láthatunk tüzes mutatványokat és elvegyülhetünk a vásári forgatagban. Az est fénypontjaként éjfélkor megcsodálhatjuk az év leghosszabb és leglátványosabb tűzijátékát.

Az idei Szentivánéj sztárfellépője: Rúzsa Magdi

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére