Rundel flick, avagy egy kötélugró kislány, aki nem ismeri a lehetetlent

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu és Gombkötő Regina • 2017. április 06., csütörtök •
Még 3 esztendős sem volt, amikor már nővérét kísérte el a Szombathelyi Kötélugró Klub edzéseire. Aztán jöttek a kisebb-nagyobb versenyek, közben teltek az évek és Nagy Lotti májusban már 9 éves lesz. A Gothard Iskola rendkívül szorgalmas, céltudatos és kitűnő tanulója már országos bajnok.
Rundel flick, avagy egy kötélugró kislány, aki nem ismeri a lehetetlent

Még 3 éves sem voltam, amikor először lementem nővéremet megnézni. Megtetszett, ahogy Lola (17) ugrált, így kezdtem el én is ugrókötelezni – árulta el honlapunknak a mindig mosolygós Lotti, aki szerint azért jó a Szombathelyi Kötélugró Klubban sportolni, mert a gyakorlások, edzések során új elemeket találhatnak ki és ezeket ki is próbálhatják. Lottinak talajon a ,,rundel flick” a kedvence. 

Ez olyan, mint a cigánykerék, lemész hídba, aztán onnan felállsz. Nehéz volt, sokat gyakoroltam. Most pedig már a rundel flick szaltót akarom betanulni. Nehéz elem, de szerintem 1-2 hónap múlva ez is meglesz – mondja a kötélugrók legfiatalabb tehetsége. 
Aki egyébként még Lotti magyarázata után sem tudná, milyen is ez a szaltó, annak elmondjuk, hogy Gera Zoltán is bemutatta ezt már korábban, egy-egy gólja után. 

Lényegében annyi, hogy nekifutsz, leteszed a két kezed, a levegőben teszel egy 180 fokos fordulatot, de a kezed a helyén marad, ha a lábad már lent van, felkapod a kezeidet, és ugrasz hátradőlve, felhúzod a térdeidet és atfordulsz. Landolásnál érdemes behajlítani a térdeidet. 

Szóval ilyeneket gyakorol Lotti, aki leginkább a nagyon segítőkész idősebb kötélugrókkal együtt szeret versenyezni, a kedvenc ,,rundel flick” mellett a ,,lábtekergetős” elemet is imádja. Persze nemcsak az edzések és a versenyek, hanem a különböző szereplések is nagyon megmaradnak az amúgy – édesanyja szerint – teljesen átlagos kislány gondolataiban. 

Napirend
A Gothard Jenő Általános Iskola 2/c-s tanulója nemcsak a versenyeken, hanem az iskolában is nagyon jól szerepel, kedvenc tantárgya naná, hogy a testnevelés. Édesanyjától, Gombkötő Reginától megtudtuk, hogy Lotti napirendje nem egyszerű.

Hétfőn 14 óráig tanul, majd fél 3- fél 4-ig kötélugró edzés, utána újra tanulás, majd egy kis idő jut a játékra is. Kedden 14 óráig suli, aztán tanulás másnapra, és este fél 7-től torna edzés. Szerdán szintén 14 óráig suli, majd fél 3-3/4 4-ig torna edzés a kötélugrás keretében, utána 4-től-5-ig tornaedzés a suliban.  Csütörtökön az iskola után, fél 3-fél 4-ig kötélugrás, majd 5 órától ,,sissonne torna”. Pénteken nem hiszik el, de az iskola után szabadideje van, de akkor otthon edz, majd este hét órától elkíséri nővérét, Lolát a nagyok edzésére és őket figyeli.

Hétvégén pedig nagyrészt mindig edz otthon is vagy szereplésekre megy. Lotti nagyon élvezi, hogy több ezer szurkoló előtt szerepelhet a Falco- és Körmend kosárlabda meccsein, ahol egyedül, de társaival együtt, közösen is imád szerepelni.

Bánhegyi Attila és Füle Magdolna tanítványában már egészen kis korától hihetetlen elszántság volt.

Rendkívül szorgalmas, céltudatos és kitartó, nem ismeri a lehetetlent. Nagyon magasra teszi a mércét, de amit kitűz maga elé, azt rövid időn belül meg is valósítja. Fiatal kora ellenére kimagasló tudással és koncentráló képességgel rendelkezik. Ha ilyen marad, akár világklasszis is válhat belőle – ezekkel a szavakkal jellemezte weboldalunknak tanítványát Füle Magdolna. 

Eredmények
2016-ban országos bajnok lett saját korosztályában, emellett országos diákolimpiai bajnoki címet is szerzett már. Legjobb fél perces eredménye az idei megyei diákolimpián elért 85, három perces futásban pedig 422, amit az idei Szasza Emlékversenyen mutatott be. Az ő korosztályának országos versenyén ,,még csak” másfél perces verseny létezik, ebben a kategóriában a megyei diákolimpián 222-t futott.

Nagy Lottit és a többi fantsztikusan ügyes kötélugrót ma este is megtekintheti, ha kilátogat az Aréna Saváriába, a Falco-Alba kosármeccsre.

Aztán a hétvégén az országos diákolimpiai döntőn, a főváros II. kerületében rendezendő versenyen szeretné megvédeni tavaly szerzett bajnoki elsőségét a 9 éves kislány. Hajrá, Lotti!

 

közösség

további frisss

lap tetejére