Röplabdagála Szombathelyen: Magyarország-Görögország 3-1

Szita Róbert tudósítása - Fotók: Hornyák Emőke • 2015. szeptember 06., vasárnap •
A röplabda szerelmesei és a sportág legjobbjai 27 év után újra azt láthatták, hogy a magyar válogatott az Európa-bajnokságra készülhet és egy komoly nemzetközi siker kapujában áll. Az Európa Liga döntőjébe jutásért játszott mérkőzést a frisss.hu online közvetítette.
Röplabdagála Szombathelyen: Magyarország-Görögország 3-1


Magyarország-Görögország 3-1 (22-25, 25-19, 25-11, 25-17)

Fantasztikus siker! A magyar válogatott a jövő héten Európa Liga döntőt játszhat, szép volt lányok!

A negyedik játszma is ott kezdődik, ahol a harmadik abbamaradt, az első pont a miénk, aztán ugyan kiegyenlítettek, de előbb 4-1-re, majd 8-4-re, aztán pedig 11-7-re megint elléptünk. Ezután 14-10-nél kért időt a görög kapitány, de már ez sem segített, a mieink remek formában vannak. 18-10-nél a görögök teljesen szétestek, a hazai közönség fantasztikus volt, a vendégeknek semmi esélyük sem volt. A végén csak a különbség volt kérdéses, 25-17 és ezzel 3-1 a vége! 

20.00 - Kezdődik a negyedik felvonás. 

A szett első pontja a miénk, és a második, a harmadik és a negyedik is, 4-0-nál kért időt a görög kapitány. Ezután 5-3-ra feljöttek a vendégek, de 7-3-ra, majd 8-4-re is elhúztunk, ekkor technikai idő következett, ami a görögöknek kedvezett, hiszen 8-6-re zárkóztak fel. Ezután elhúztunk a hellénektől, már 16-8 is volt ide, amikor technikai idő következett. Ezután sem tört meg a lendület, már 19-8-ra vezettünk, amikor cserékkel próbált frissíteni az ellenfél. 21-8-nál zúgott a ,,játszik a csapat". 24-11-nél volt az első játszmalabdánk, amit sikerült is kihasználni, 2-1-re vezetünk. 

19.30 - Itt a harmadik játszma, jó volna vezetést szerezni. 

Itt is sokáig egál volt, 3-3-at is feljegyezhettünk a játszma elején, aztán 6-5-nél átvettük a vezetést. Már 9-7-re, 10-8-ra és 11-9-re is vezettünk, de a görögök 12-12-nél utolértek bennünket. Ezután megint fe-fej mellett haladtak a csapatok, de 16-15-nél újfent mi álltunk jobban, aztán 19-16-nál már 3 pont volt a fölényünk. Ezekben a pillanatokban kifejezetten jól játszottunk. 22-17-re, majd 23-18-ra is vezettünk már, de az ellenfél nem adta fel. Jókor jött Jan de Brandt időkérése és sikerült kiegyenlíteni, 25-19.       

19.05 - Kezdődik a második szett. 

Az első játszma elején fej-fej mellett haladnak a csapatok, 3-3-nál mi nyitunk, de 6-8-as görög előnynél technikai idő következik. És ez bejött, mert 8-8-nál újra egyenló az állás. Aztán 10-13-re megint elléptek a hellének, Jan de Brandt időt is kért. Sajnos ezt követően nagyon elment a görög válogatott, 13-19 is volt. Ezután 17-20-ra felzárkóztunk, azonnal időt is kért a görög kapitány. 21-24-nél volt az első szettlabdája a görögöknek, ez még nem sikerült, de a második igen, így 22-25 az első játszma végeredménye.     

A mieink Szakmary, Liliom, Horváth, Talas, Dobi. Sándor összeállításban kezdtek. Csereként Pallag, Kötél és Vacsi szálllt be. 

18.30 - Jönnek a lányok és a Himnuszok és már kezdődik is a meccs. 

18.25 – A sportban nincs, ha, vagy mégis?!
Ha a vasárnapi visszavágón a magyar lányok bármilyen arányban nyernek, akkor döntősök lesznek. 3-2-es görög siker esetén aranyjátszma jön, 3-0-s, vagy 3-1-es görög győzelem estén a hellének jutnak tovább. 
A szurkolók és a sportág szerelmesei 27 év után bízhatnak újra abban, hogy a magyar válogatott az Európa-bajnokságra készülhet és egy komoly nemzetközi siker kapujában állhat. A mi lányaink sorozatban a hatodik meccsükön nem találtak legyőzőre.  

18.20 – Csütörtöktől vasárnapig
A játékosok fő feladata vasárnapig, hogy minél jobban kipihenjék magukat – árulta el Jan De Brandt, a válogatott belga szövetségi kapitánya –, mert az idegenbeli győzelem ellenére még nem dőlt el a döntőbe jutás. Azt is nagyon remélem, hogy minél több szurkoló kilátogat majd a visszavágóra, mert szükségünk van az ő lelkes biztatásukra is, ez már Érden is többször átsegítette a csapatot néhány hullámvölgyön.”

Visszatérve a csatara, Ferihegyen csatlakozott a kerethez a három itthon maradt játékos, Bodnár Dorottya, Horváth Dóra és Liliom Rita is, s a tizenöt játékos közül a kapitány Szombathelyen dönti majd el, hogy melyik tizenkettőt nevezi majd a visszavágóra.

18.15 – Előzmények
A magyar női röplabda-válogatott ötszettes csatában nyert Görögországban az Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén Megalopoliszban.
Jan de Brandt csapata az első játszmában már hatpontos hátrányban volt, azonban fordítani tudott, és 26-24-re nyert. A másodikban a magyar csapat végig a kezében tartotta a vezetést, és gyorsan kétszettes előnyre tett szert.
A harmadik játszmában egy darabig úgy tűnt, sima győzelemmel térhet haza a magyar válogatott, de a görögök ötpontos hátrányt dolgoztak le a végjátékban, és szépítettek.
A negyedik játszmában a lendületben lévő görögök egyre magabiztosabbá váltak, és hiába zárkózott fel egyszer-egyszer a magyar csapat, a hazaiak kiegyenlítettek.
A mindent eldöntő ötödik szettben a magyar együttes négypontos előnybe került (6-2), és végül Sándor Renáta vezérletével nyert.
A visszavágót vasárnap 18.30 órától a szombathelyi Aréna Savariában rendezik.
Görögország-Magyarország 2-3 (-24, -19, 22, 23, -11)

18.10 - Jó estét, és továbbjutást eredményező röplabda-gálát kívánok minden kedves sportrajongó olvasónknak. Hamarosan kezdődik a magyar-görög női röplabda mérkőzés, tartsanak velünk!.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére