Röplabda: egy óra alatt kivégezte ellenfelét a Haladás

PCS - fotó: Hornyák Emőke • 2016. november 20., vasárnap •
A szombathelyiek ezúttal a mumust intézték el, meggyőző játékkal kirukkolva.
Röplabda: egy óra alatt kivégezte ellenfelét a Haladás

Remek hangulatban készült Mucsi Péter együttese a Kalocsa elleni találkozóra. Persze a kellő óvatosság is megvolt a Haladás röplabdázóiban, hiszen aktuális ellenfelük rendszerint megtréfálta korábban a szombathelyieket.  

A találkozót a listavezető kezdte jobban és a szép számú közönség tudtára hozta, hogy komolyan vette a mérkőzést a Hali. A játék közepén kicsit megakadt a hazaiak szekere, így a Kalocsa szépen befogta a vendéglátókat. Szerencsére Fazekas Szilvi nyitásaira nem volt ellenszer, így a szettet is megnyerték a szombathelyiek. A folytatásban már csak egyetlen csapat volt pályán. Hiába próbálta időkéréssel és a tempó lassításával kizökkenteni a Haladás röplabdázóit a vendég csapat, ezen az estén minden sikerült a hazaiaknak. A meggyőző különbség pedig a közönséget is meglepte, akik a szettlabdát követően nem hitték el, hogy alig 1 óra játék után magabiztos sikert aratott a Haladás.

Van ok az örömre, menetel a Haladás

Dr. Mucsi Péter vezetőedző: Úgy gondolom, hogy érvényesítettük a papírformát. Annak ellenére is így van, hogy az első szettben volt egy kisebb megingásunk és ajándékba adtuk ellenfelünknek a labdákat. A játék végére összekaptuk magunkat, a folytatásban pedig kijött a különbség a két csapat között.

Valóban ennyivel volt jobb a szombathelyi csapat?

Nem szabad lebecsülni ezt a Kalocsát, sok borsot fognak törni a többi együttes orra alá. Mi igyekeztünk felkészülni belőlük és tudtuk mi az erősségük. Amit elterveztünk sikerült megvalósítani, a ritmusváltásokkal és a gyors középjátékkal nem tudott mihez kezdeni az ellenfél. Gratulálok a Kalocsának is, de ma este taktikailag érett játékkal rukkoltunk ki és nyertük meg a találkozót.

Ki játszott véleménye szerint jól?

Nehéz nevesíteni, hiszen Merklinné Zubor Enikő remekül fogta össze a csapatot, ahogy Mohl-Benesóczky Anna is jól játszott. Azonban a fiatalok is hozzájárultak a sikerhez: Varga Réka és a 15 éves Vécsey Veronika játékát feltétlenül ki kell emelnem. 

Haladás VSE-Sportiskola - Kalocsa
3-0
(25-22, 25-12, 25-10)

Haladás: Vécsey V., Varga R., Marton G., Fazekas Sz., Mikos P., Merklinné, Sövegjártó E., Horváth K., Horváth D., Bokor L., Mohl-Benesóczky A., Majczán L. - libero: Zoltán A., Farkas B.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére