Romániában debütált a 3D nyomtatott robot

NR/popularmechanics.com - Fotó: AP • 2017. május 30., kedd •
Az alkotó szerint több mint 1000 csináld magad robotot készítettek már a tervei alapján.
Romániában debütált a 3D nyomtatott robot

Gael Langevin, a francia tervező most először mutatta be a humanoid, csináld magad robotját a nagyközönségnek, méghozzá tőlünk nem messze, Romániában. Az ötlet egy olyan protézis kézből alakult ki, amit még 2011-ben készített 3D-nyomtató segítségével és mikrokamerákkal szerelték.

Nagy reményeket fűznek hozzá, az iskolákban és a kórházakban használnák. A humanoid csatlakozna az internetre és a Wikipédiából keresne választ a kérdéseinkre. Langevin elismeri, hogy a generikusan InMoovnak nevezett robot még koránt sem tökéletes.

"Ez kicsit olyan, mint amikor Geppetto megépített Pinocchiót, csak itt egy robotot csinálsz, amit elküldesz a világba, és megnézed, mit csinálnak vele a többiek" - mondta Gael.

Azok, akik nem szeretnék, vagy nem tudják összerakni maguknak az InMoovot, azok választhatják a különböző országokban működő "építők" segítségét. Langevin becslése szerint, több mint 1000 robotot építettek már meg a tervei alapján.

A robot már most programozható angol, spanyol, francia, orosz és holland nyelvekre, de egy romániai grafikus, Paul Popescu már dolgozik a saját InMoovján, amit románul beszélne. Az alapmodell 1500 euró, vagyis nagyjából 462 ezer forint.

közösség

további frisss

lap tetejére