Retró felvonulással indult Szombathelyen a majálisozás

Frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. május 01., hétfő •
Rengetegen voltak kíváncsiak a régi autókra.
Retró felvonulással indult Szombathelyen a majálisozás

Bár az időjárás kissé szomorkás volt, de ez nem vette el az emberek kedvét egy kis felvonulástól. 9 órára már nagyon sokan összegyűltek a Jókai úton, mindenki izgatottan várta a lovasokat, retró autókat.

Az egész utcát, talán még a környezőket is átjárta a dobok, a cintányér és a trombiták izgatott üteme, amellyel útnak indult a május elsejei menet. A zenekar vezette a felvonulókat, utánuk következtek a lovasok. Ugyan egy arra járó mentőautó megzavarta az első néhány méter megtételét, de hamar rendeződtek a sorok.

A retró autókra kicsit várni kellett ezután, mert a sort vezető régi rendőrautó nem akart elindulni. Amikor ez mégis megtörtént, a nézők tapssal jutalmazták a felvonulókat. A rendőrautót természetesen hangos szirénázással egy retró tűzoltó- és mentőautó is követte.

Ekkor végre megindult a Ladák és Trabantok sora, némelyik autó egyszerű, mások dallamos dudaszóval hajtottak el az emberek előtt. Sokan kimentek megnézni a retró felvonulást, néhány ember már az út közepére állt be nézelődni, biztos távolságra az autóktól.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére