Rengeteg programmal várják a családokat gyermeknapon a Sportligetben

Frisss.hu/Frisss FM - Fotó: Frisss.hu • 2017. május 16., kedd •
Az eseményről részletesen Gál Sándor, az ŐrvidékHáz igazgatóhelyettese beszélt.
Rengeteg programmal várják a családokat gyermeknapon a Sportligetben

Gyereknap alkalmából az Őrvidékház sem maradhat ki a programok sorából. Két napon át készülnek programokkal a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Május 27-én és 28-án kerül megrendezésre ez a hatalmas Gyereknap a Sportligetben.

“Az ŐrvidékHáz és a Gasztrotrió csapata idén Szombathelyen rendezi meg az ország legnagyobb Gyereknapját. Több mint 15 ezer négyzetméteren közel 150 kiállítóval, színvonalas programokkal, saját vidámparkkal, street food autókkal és más gasztro-látványosságokkal várjuk a gyermekeket és a családokat. A programokon a részvétel ingyenes.”

A különböző helyszíneken sportprogramokkal várják a kilátogatókat, de helyet kap még a civiludvar, a parasztudvar, a vidámpark és a gasztrosétány is. A családfőknek sem kell aggódniuk, az apamegőrzőben gondoskodnak a szomjas férfiakról.

“Szombaton családi futóverseny lesz, valamint rendőrségi és tűzoltósági bemutató, ahol a gyerekek beülhetnek a rendőr- és tűzoltóautóba, kipróbálhatják a szirénát. A gyerekeknek szépségversenyt rendezünk, és a fiatalabb korosztálynak elhozunk kettő olyan vloggert, akik jelenleg Magyarországon a legnépszerűbbek. Royal Szabiékról van szó, akik külön kis programmal és színpadi show-val is készülnek a kilátogató gyerekeknek. Valamint itt lesznek a kicsit idősebb korosztály kedvencei, Vastag Tamás és Vastag Csaba is, és a szombat estét egy retró utcabállal zárjuk le.”

A programok mindkét napon 10 órakor kezdődnek. A szombat este a bál miatt egy kicsit később fejeződik be, míg a vasárnapi nap este 8 órakor ér véget a családok számára a Sportligetben.

“Vasárnap kisállat szépségversenyt rendezünk, és a gyermekeknek a környék legnépszerűbb gyerekzenekara, a Varnyú Country ad koncertet. Édesapáknak kamionhúzó versenyt és erőember bemutatót tartunk. Csinálunk egy Ki mit tud?-ot is, ez egy országos tehetségkutatónak lesz egy állomása. Bármivel lehet nevezni, amivel úgy gondolják a gyerekek, hogy abban nagyon jók. A sportprogramjaink között szerepel a tollasozás, focizás, kosárlabdázás, röplabdázás, emellett lehet akadálypályán teljesíteni, frizbi versenyben részt venni és sárkányt eregetni. Civiludvarunkban mind a két napon véradásra lesz lehetőség, de megtekinthetik az érdeklődők a Láthatatlan kiállítást is.”

A rengeteg színes program nem csak a gyermekeknek, de az egész családnak remek szórakozást kínál, ezért érdemes mindkét napon kilátogatni a Sportligetbe. A legkülönlegesebb a vidámpark területén található 50 méteres körhinta lesz.

“A vidámparkban lesz egy olyan nevezetesség, ami Magyarországon eddig még nem mutatkozott be. Ez egy 50 méter magas körhinta, ami a hagyományos láncos körhintának felel meg, csak nem a megszokott 5-8 méteres magasságba viszi fel az utasokat, hanem 50 méterre, így egész Szombathely belátható lesz belőle. A vidámparkunkban a magas körhinta mellett még dodzsem, kisvasút, ugrálóvár, célbadobás várja a kicsiket, ezeket is mind ki lehet próbálni."

“A gasztrosétányra street fooddal érkeznek autók, illetve sajtkülönlegességekkel, kürtőskaláccsal várjuk az érdeklődőket, akik megéheznek. Ezen túl még lángost, rétest, fánkot és különböző édességeket fognak kínálni.”

közösség

további frisss

lap tetejére