Rengeteg edzés és kitartás a siker kulcsa

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. március 28., hétfő •
Délelőtt, délután, de még szombaton is kemény edzésekkel készülnek a jövő bajnokai. Az év legjobb sportiskolás atlétája és tornásza is szombathelyi diák lett.
Rengeteg edzés és kitartás a siker kulcsa

A vasi sportiskolások sikereiről ITT már olvashattak, most a sikerek hátteréről olvashatnak, emellett megismerkedhetnek a legjobb ifjú sportolókkal is.    

A frisss.hu már megírta azt is, hogy az egyesületi típusú sportiskolák országos versenyében a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. 2. helyezést ért el az 500 fő alatti sportiskolák kategóriájában. A közoktatási típusú sportiskolák között a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola 5. lett a saját kategóriájában, míg a Nagy Lajos Gimnázium a 7. helyen végzett a középfokú intézmények között. 

A siker a város és a sportiskola közötti, az országban példaértékű együttműködésnek köszönhető – ezt már Rácz Gábor, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. igazgató-helyettese, a tornászok szakosztályvezetője mondta a frisss.hu-nak nyilatkozva. 
Rácz Gábor hozzátette: hat éve hagyomány már a sportiskolák országos szövetségénél, hogy minden évben elismeri a sportágak egyéni legjobbjait és a sportiskolákat. Az idén újfent a 2. helyet szerző Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. egyik legfontosabb feladata, hogy a vasi megyeszékhelyen megszervezze a délelőtti és a délutáni edzéseket. Korábban és most is azt javasoljuk a szülőknek, hogy a Zrínyibe, illetve az NLG-be írassák be tehetséges gyermekeiket, hiszen ezen intézmények tanterveit alakítják úgy, hogy a délelőtti edzéseket is látogathassák a tanulók, illetve az edzőtáborok idején kiesett órákat is bepótolhatják a diákok. Büszke vagyok rá, hogy nagyon jó, példaértékű a kapcsolatunk a két iskolával, és az elért eredmények is azt igazolják, hogy a tehetséges gyermekek számára továbbra is szükséges a heti kb. 10 edzésen történő részvétel, hiszen az igazi sportteljesítmények csupán ilyen közös munkával érhetők el. 

Rácz Gábor egyébként azt kérte Puskás Tivadar polgármestertől, hogy a helyi önkormányzat továbbra is támogassa a sportiskola működését, hiszen a saját költségvetés nagyon szűkös.

A közel 25 egyéni cím közül 2 is Szombathelyre került, hiszen a legjobb sportiskolás fiú atléta Varga Donát, a Nagy Lajos Gimnázium kalapácsvetője, míg a legjobb sportiskolás leány tornász Székely Dóra, a Zrínyi Ilona Általános Iskola szertornásza lett.  

2015 legjobb leány sportiskolás tornásza, Székely Dóra szerint a nagyon sok munka és rengeteg edzés a siker kulcsa. Kedvence a felemáskorlát. 
A heti 11 tréning, a délelőtti 2 óra és a délutáni 3 óra edzés, valamint a szombati 3 óra tréning, a megannyi erősítő feladat és az odafigyeléssel párosuló kitartás a legfontosabb - mondta el honlapunknak Székely Dóra. 
A Nagy Lajos Gimnázium 15 éves tanulója szeretne még több évig sportolni és persze a tanulást is minél magasabb szinten folytatná. 

Varga Donát, 2015 legjobb fiú atlétája április 8-án lesz 16 esztendős. A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium diákja 4 éve foglalkozik kalapácsvetéssel. Eddigi legjobb eredménye 4 kg-os kalapáccsal 77,98 méter, amit tavaly, még serdülőként ért el. Németh Zsolt és Németh László tanítványa az 5 kg-os szerrel 71,25 méternél tart.
Ebben az évben az Ifjúsági Európa-bajnokság lesz a legfontosabb versenyem, ahonnan majd éremmel szeretnék hazatérni – nyilatkozta honlapunknak Varga Donát, aki szabadidejét legszívesebben kosárlabdázással és pihenéssel tölti. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére