Rendőrök adtak vért - a rászorulókon segítettek

frisss.hu • 2015. február 13., péntek •
A hagyományoknak megfelelően az idei évben is véradó napot szervezett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetével, a rendőrség hivatalos véradó napja, február 11-e alkalmából. A háromnaposra tervezett rendezvényen a főkapitányság személyi állományának köréből az egyéni véradásokkal együtt eddig közel kétszázan segítettek a bajba jutottaknak.
Rendőrök adtak vért - a rászorulókon segítettek

A Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy emlékére tartott rendezvényen részt vett önkéntesek az idei évben február 10-én, február 11-én és február 12-én gazdagíthatták a véradók táborát. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság,a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola bevonásával összesen öt helyszínen szervezett véradást.

A tavalyi évben megjelentek közül kisorsolt szerencsés munkatársunk Németh Zoltán rendőr alezredes, a 2015. február 11-én tartott véradó napon elismerésben részesült. A Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete által felajánlott ajándékcsomagot vehetett át a 2014. évben vért adott két munkatársunk: Tóth Márton Zoltán rendőr alezredes és Svendor Tibor rendőr főtörzsőrmester. A díjazottak az ajándékcsomagokat dr. Tánczi Tibor r. ezredestől, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettesétől és Vinczéné Kenedli Csilla igazgató asszonytól, a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetének vezetőjétől vehették át.

A véradás helyszínén tekinthették meg az érdeklődők a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által az általános iskolások számára „Hétköznapi hőseink” címmel kiírt rajzpályázatra készült műveket is. Az Egységes Segélyhívó Rendszer – 112 nemzetközi napja alkalmából alkotott színvonalas rajzokat Szombathelyen bárki megtekintheti 2015. február 20-ig a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Petőfi Sándor utca 1/C. szám alatti épületének ügyfélfogadó helyiségében.

közösség

további frisss

lap tetejére