Remekeltek a Haladás súlyemelői

frisss • 2019. augusztus 06., kedd •
Összesen öt arany-, valamint két ezüstérmet gyűjtöttek be a kecskeméti Messzi István Emlékversenyen a Haladás VSE sportolói.
Remekeltek a Haladás súlyemelői

Kilenc versenyzővel képviseltette magát a Haladás VSE az ország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező súlyemelő viadalán, a Messzi István Emlékversenyen. A hírös városban ragyogó teljesítményt nyújtottak a zöld-fehér sportolók, ugyanis összesen hét éremmel tértek haza.

Női serdülő 59 kilogrammban Darabos Sára (szakítás: 45 kiló, lökés: 55 kiló), junior 87 kilogrammban Boros Viktória (88+109), felnőtt 76 kilogrammban Polgár Mirjam (81+104), míg felnőtt +87 kilogrammban Gyürüs Barbara (84+101) győzött. Mihályka Lili (35+42) az ifjúsági 49 kilogrammban, Bazsó Bianka (73+100) pedig a felnőtt 81 kilogrammban lett második.

A férfiak junior 89 kilogrammjában Mihályka Tibor (88+110) aranyérmet nyert. A felnőtt 81 kilogrammosok között Szíjártó Szabolcs (96+115) hatodik, míg Pólya Márton (91+110) hetedik helyezést ért el.

Hab a tortán, hogy Kecskeméten Gyürüs Barbara, valamint Polgár Mirjam teljesítette a Bukarestben október 20-án kezdődő junior és U23-as Európa-bajnokság nevezési szintjét. Ezt egyébként Boros Viktória már korábban megtette. A három versenyzőnk indulásával kapcsolatban a szövetség edzőbizottsága augusztus 13-án dönt majd, remélhetőleg valamennyien az utazó magyar csapat tagjai lesznek majd.

- Nagyon elégedett vagyok a sportolóink teljesítményével. Úgy gondolom, hogy az érmek magukért beszélnek. Nagyon örülök annak, hogy két újabb fiatal versenyzőnk teljesítette a korosztályos Eb-re a szintet. Emellett pedig az is rendkívül dicséretes, hogy a viadalon Polgár Mirjam egy, Boros Viktória kettő, míg Pólya Márton három egyéni csúcsot ért el – összegezte a Messzi István Emlékversenyt Márkus Erzsébet, a Haladás VSE szakosztályvezetője.

közösség

további frisss

lap tetejére