Ráncfelvarráson esett át a Messenger

Frisss/HVG - fotó: HVG, pixabay • 2017. szeptember 05., kedd •
Sokak által feleslegesnek és idegesítőnek tartott funkciót variáltak meg a fejlesztők.
Ráncfelvarráson esett át a Messenger

Néhány éve még a legnagyobb közösségi oldal eszközeként használhattuk a chatet, azonban nagyot fordult a világ, mert a Messenger önálló alkalmazás lett. Az újítások szép lassan átformálták a kezelőfelületet és megjelentek a reklámok is. Viszont az elsődleges funkciója tökéletesen működött.

Tavaly ősszel villámcsapásként érte az embereket, hogy az általuk használt chatfelület drasztikus változáson esett át. A külső megújulás mellett megjelent "A napom" funkció, amely ismerőseink által megadott napi fotókat, életeseményekre utaló képeket osztottak meg a világgal. A Messenger Day egyébként sem nevezhető forradalmi újításnak, hiszen az Instagram és a Snapchat által koppintott funkcióra hajazott.

A visszajelzések után főhetett a fejlesztők feje, mert rengeteg panasz érkezett. Sokan a chatfelület nyomorítására tettek utalást, hiszen A napom funkció a felület harmadát foglalta el. Mások azt nehezményezték, hogy ez a bővítmény teljesen felesleges, mivel alapvetően kommunikációra használják az applikációt, nem képfeltöltésre. A fejlesztők, hogy ne lőjenek bakot nem kapcsolták ki a funkciót, inkább gondoskodtak arról, hogy mindenkinek a kedvében járjanak.

Ez persze nem azt jelenti, hogy belátták volna a tévedésüket a szakemberek és a vezetők, sokkal inkább gyengéd rábeszélésnek tűnik A Napom bővítmény használatára. A távoli ismerősök, vagy az olyan chatpartnerek fényképeire ugyani miért is reagálna a többség? Ennek szellemében a közös aktivitás alapján csoportosítja a program a chatpertnereket és egy kék jelzéssel üzeni felénk a Messenger, hogy az adott személy használta a funkciót. Innentől pedig vegyesen jelennek meg a felhasználók a fejlécen.

Amennyiben még nem kapcsolták át az ön készülékében a megújult külsőt, nem kell aggódni. Néhány nap múlva egy frissítés után Ön is gyönyörködhet a Messenger új külsejében.

via

közösség

további frisss

lap tetejére