Pontveszteség nélkül lenne bajnok a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Sziat Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2015. szeptember 18., péntek •
Maximális erőbedobással dolgozunk azon, hogy pár év múlva NB I-es csapata legyen a vasi megyeszékhelynek – hangzott el a szombathelyi kézilabdázók pénteki sajtótájékoztatóján, az Öreg Posta Sörözőben.
Pontveszteség nélkül lenne bajnok a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A pénteki sajtóeseményen a klub ügyvezető igazgatója, Pődör Zoltán mutatta be az idén az NB II-ben szereplő Szombathelyi KKA 2015/2016-os mezét és új játékosait. 


Nagy öröm egyesületünk számára, hogy a város lehetőséget adott a ,,Szombathely” név használatához és ez már a mezeinken is hangsúlyos szerepet kapott. Úgy gondoljuk, hogy megalakulásunkkal végre egységes kézilabda klub jött létre, ahol a legkisebbektől a felnőttekig, összesen mintegy kettőszázötvenen sportolhatnak. Nagyon népszerű a kézilabdaélet, ennyi gyerek még soha nem kézilabdázott Szombathelyen, jelenleg minden évfolyamban 27 fős csoportok készülhetnek a saját bajnoki meccseikre – tette hozzá Pődör Zoltán, aki mellett Balogh Gyula igazgató-helyettes foglalt helyet. 


Vasárnap indul a bajnokság
A nyári játékos-mozgásról megtudtuk, hogy Pados Mónika a Vasashoz, a kapus Simona Hajduk pedig dániai első osztályú csapathoz szerződött. Az érkezők között pedig az elmúlt szezonban a nagyatádi csapatban kézilabdázó Ghetu Andrea balkezes jobb átlövő, illetve a kapusposztra igazolt, korábban Győrött és Sárváron is szereplő Jurik Petra nevét hallhattuk. A bajnoki szereplést egyébként Komáromban kezdik ezen a hétvégén Bölöni Roland vezetőedző ,,lányai”, a jövő szombaton pedig itthon is bemutatkozhatnak, az első hazai meccs szeptember 26-án, az egyetemi csarnokban lesz. 


Pontveszteség nélkül?

Bölöni Roland vetőedző a frisss.hu kérdésére elmondta, hogy jól sikerült a nyári felkészülés, persze továbbra is van hová fejlődni, de az mindenképpen nagy előrelépés, hogy már balkezes átlövővel is rendelkezik a csapat, így a variációs lehetőségek is bővültek. 
Hozzátette: a tavalyi keret nem gyengült, hanem inkább erősödött. Az NB II-es bajnokságot szeretnénk pontveszteség nélkül megnyerni. Maximális erőbedobással küzdünk majd, amiben a felnőtt csapathoz felkerült 4, még junior korú játékosunk is a segítségünkre lesz. Idén nem szeretném azt átélni, amit tavaly, amikor rengeteg sérültünk volt, ezért a tavaszi szereplésre mindez rá is nyomta a bélyegét. Akkor négy játékosunk is kiesett, és szinte elfogytunk a bajnokság végére.   


Magyar Kupa
A frisss.hu azt is megtudta, hogy a Magyar Kupában is elindul a csapat, mely többlet lehetőséget biztosít a felnőtt csapatnak, emellett osztrák első osztályú csapatok elleni és más nemzetközi meccsek is azt a célt szolgálják majd, hogy pár év múlva NB I-es csapata legyen a vasi megyeszékhelynek. 
Magyar Kupában minél tovább, lehetőleg a 4. fordulóig szeretnénk eljutni. Az előző szezonban a legjobb 8 közé jutottunk, most sem adjuk alább a céljainkat – hangsúlyozta Bölöni Roland.  


Támogatók
A klub ügyvezető elnöke arról is tájékoztatta honlapunkat, hogy már most is több vállalkozás érzi azt, hogy megéri a Szombathelyi KKA-t támogatni és abban bíznak, hogy a jövőben egyre több befektető, illetve céget üdvözölhetnek a szombathelyi kézilabdasport szponzorai között.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére